Farkasházy sajátos cáfolata

Nem három, „csupán” két és fél millió forintot kapott a munkaügyi minisztériumtól a Hócipő – reagált lapunk keddi írására Farkasházy Tivadar, és ezzel a tárca által elküldött hivatalos adatokat cáfolta meg. Eközben a minisztérium továbbra sem hajlandó válaszolni a legsarkalatosabb kérdésre: hogyan kapcsolódik a munkaügyi tárca arculatához nőnapi emlékcikkek támogatása.

2009. 02. 16. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolta a munkaügyi minisztérium által lapunknak elküldött adatokat Farkasházy Tivadar, aki két nap hallgatás után megszólalt a hárommilliós nőnapi emlékcikk ügyében. A balliberális médiaszemélyiség az Indexnek küldött közleményében azt állította: nem egy cikket írtak, hanem két egymás utáni lapszámban összesen ötoldalnyi terjedelemben teljesítették szerződésben vállalt kötelezettségüket, és nem három, „csupán” két és fél millió forintot kaptak a 100. nőnap alkalmából készített összeállításért. Megjegyezte: hirdetési tarifájuk oldalanként 500 ezer forint, és azzal ráadásul munkájuk se lett volna. A Heti Hetesből is ismert Farkasházy elmondta: bemutattak „41 olyan hölgyet, akik a jelenben és az elmúlt századokban sokat tettek a nők egyenjogúságáért, esélyegyenlőségük előremozdításáért”. Az említett nők között volt például Ratkó Anna és Heller Ágnes is.
Farkasházy Tivadar sérelmezi, hogy a Magyar Nemzet, illetve az írásunkat átvevő médiumok az ő személyéhez kötve számoltak be az esetről. Ez azonban szerinte „olyan, mintha minden Népszabadságban megjelent állami hirdetést így kommentálnának: Aczél Endrééket tömi a kormány?” (A példa sántít, hiszen Farkasházy többségi tulajdonosa a Hócipőt kiadó cégnek, míg a Népszabadság nem Aczél Endre, hanem a Ringier és az MSZP által alapított Szabad Sajtó Alapítvány tulajdona.)
Bár Farkasházy közleménye lapunkkal száll vitába, ehhez képest a valódi frontvonal a balliberális médiaszemélyiség és az őt milliókkal kifizető Szociális és Munkaügyi Minisztérium között húzódik, hiszen keddi cikkünkben szóról szóra a tárca által küldött hivatalos adatokat közöltük le, amelyek egyetlen cikkről és hárommillió forintról tettek említést.
A minisztérium többszöri sürgetésünk ellenére sem válaszolt érdemben a megbízással kapcsolatban hétfőn föltett kérdéseinkre. Csupán annyit közöltek: szerintük ezek a kérdések nem közérdekű adat megismerésére irányulnak, ezért nem kötelességük azokra válaszolni, és nem is kommentálják azokat. Így továbbra is megválaszolatlan a legfontosabb kérdés: hogyan kapcsolódik a munkaügyi tárca arculatához egy nőnapi emlékező cikk támogatása? Mint azt megírtuk, Farkasházy jó évet tudhat maga mögött a kormányzati megrendelések szempontjából, hiszen a Hócipő tavaly bruttó négymilliót kapott egy titkosszolgálatokat népszerűsítő cikksorozatért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.