Pénztárak balliberális kezekben

Nem csoda, hogy fejvesztve tiltakoznak a magánnyugdíj-pénztárak a kormány intézkedései ellen, és újabban kommunikációs kampánnyal igyekeznek eltántorítani a tagokat az állami pénztárba való visszalépéstől.

2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk összeállításából kiderül: a pénztárak fontos vezetői között számos ismert vagy kevésbé ismert balliberális személyiség található, akik gyaníthatóan politikai érdekeik miatt próbálnak gáncsot vetni az Orbán-kormány intézkedéseinek, és nem csupán a lakossági befizetésekből felhalmozott hatalmas, 2800 milliárdos pénztári vagyon elvesztésétől tartanak.
A magánnyugdíjpénztárak vezetői között akad olyan, aki a rendszerváltás előtt még egészségügyi államtitkárként tolta az egypárti diktatúra szekerét. Egy másik vezető hosszú évekig MSZP-s országgyűlési képviselő volt, egy társa pedig Horn Gyula munkásságát méltató alapítványt gründolt Gyurcsány Ferenccel és más szocialista politikusokkal együtt. Ugyancsak az MSZP farvizén evez az Aranykor Nyugdíjpénztár igazgatósági elnöke, Vértes András, aki 2009-ben lehetséges jelöltként szerepet vállalt a szocialisták tragikomédiába fulladt miniszterelnök-keresési bohózatában. Két másik nyugdíjpénztár vezetője – szakszervezeti minőségében – korábban együttműködési megállapodást kötött az MSZP éppen aktuális miniszterelnök-jelöltjével. Felbukkan a névsorban Keller László egykori közpénzügyi államtitkár „jobbkeze” és az ugyancsak szocialista Horváth Csaba korábbi főtanácsadója is.
A kormány hamarosan dönt arról, hogy miként lehet átlépni a magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe – jelentette be tegnap Szijjártó Péter. Mindenkinek jóváírják majd, amit a magánpénztárakba befizetett, és az állami nyugdíjalapnál is várhatóan bevezetik majd az egyéni számlás rendszert.

Részletek a 4. és a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.