Eljárást indít Taraba ellen a szövetség

Munkatársunktól
2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap hangzott el először a Magyar Judoszövetség (MJSZ) részéről Ungvári Attila doppingügye kapcsán Taraba Sándor neve: Ruttner György ügyvéd, az MJSZ és Ungvári jogi képviselője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szövetséget vezető Tóth László kezdeményezte az elnökség összehívását a Taraba elleni fegyelmi eljárás lefolytatására. A vád az UTE sportolója ellen azonban továbbra sem az, hogy szerepe van Ungvári lebuk(tat)ásában. A szövetség többek között nehezményezi, hogy a dzsúdós mára sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen bizonyítani kívánja ártatlanságát, és először nem a szövetséggel osztja meg az információit.
Ismeretes, a szintén 73 kg-ban versenyző Ungvári Attila januárban a bakui Világkupán, majd februárban a budapesti Hungária-kupán adott mintájában is doppingszert találtak az ellenőrök. Ám Ruttner György szerint alapos a gyanú, hogy valaki szándékosan csempészte a frissítőjébe a doppingszert, és magyar rivalizálás állhat az ügy hátterében. A nemzetközi szövetség (IJF) a folyamatban lévő rendőrségi büntetőeljárás eredményének ismeretében hoz majd ítéletet.
Mindenesetre az UTE dzsúdószakosztálya tegnap bejelentette, hogy az eset felderítéséig nem nevezi cselgáncsozóit a nemzetközi versenyekre, és amíg nem tisztázódik a helyzet, a főszponzor felfüggeszt mindennemű támogatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.