Röviden

MTI
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életciklusok, nyugdíjrendszerek
Az elöregedő társadalomhoz kell igazítani a nyugdíjrendszert, mivel a nyugdíjban részesülők száma növekszik, míg a járulékfizetőké csökken – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. A nyugdíjrendszerek fenntarthatóságánál figyelembe veszik a gyermeknevelést és az atipikus foglalkoztatást, valamint ösztönzőket alkalmazzanak annak érdekében, hogy a munkában töltött idő meghosszabbodjék. (MTI)

Számlákkal csalt
Okirat-hamisítás miatt indítottak nyomozást Völgyesi Zoltán, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola rektora ellen. Az állítólagos bűncselekménynek egy hamis számlázási ügy az alapja, az elmúlt években így kifizetett összeg megközelíti a másfél millió forintot. A rektort, aki jó hírnevének és becsületének megsértése miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket, tanúként fogják kihallgatni. (Népszabadság)

ENSZ-megbízott Magyarországon
Magyarországra érkezik az ENSZ rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízottja, adta hírül a Roma Sajtóközpont. Githu Muigai május 23-án érkezik, mert személyesen akar informálódni a romák helyzetéről. A megbízott maga jelentkezett az utazásra, nem meghívásra érkezik hazánkba, közölte a központ munkatársa. Githu Muigai tájékozódik a cigányság helyzetéről Gyöngyös-patán, Hejőszalontán, Hajdúhadházon, valamint Ózd, Hódmezővásárhely és Pécs környékén. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.