A bankárkakas

2011. 07. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy egy manhattani bíróság óvadék nélkül megszüntette a másfél hónappal ezelőtt szexbotrányba keveredett Dominique Strauss-Kahn házi őrizetét, akár ki is jelenthetjük: a szállodai hercehurca még jót is tehet a jövő évi francia elnökválasztásra készülő volt IMF-vezérnek. Igaz, hogy a New York-i buja kaland után a szocialista pénzembernek le kellett mondania a Nemzetközi Valutaalap vezetéséről, ellenben olyan markáns sajtója kerekedett, amilyet még egy sikeres kampánycsapat sem igen tudott volna felépíteni. És kell-e a Francia Szocialista Pártnak alkalmasabb jelölt a 2012-es elnökválasztásra, mint egy dörzsölt, nagypénzű, a bankvilág szorítóiban kigyúrt milliárdos, aki ráadásul a szoknyavilágban is otthon van? Ám ne siessünk annyira, a vádat még nem ejtették. A bankár még nem hagyhatja el Amerikát.
Ugorjuk át nagyvonalúan, hogy az ügyészség miért csak most kezdett el kételkedni a guineai szobalány szavahihetőségében. Ahogyan azon se lamentáljunk, hiteles lehet-e Strauss-Kahn mentegetőzése, hiszen első melegében még azt állította, ott sem volt a szobában, éppen vacsoráját költötte… Érdemes viszont elidőzni a bankár mostani (harmadik) feleségének reagálásánál. Anna Sinclair, a korábban sikeres újságíró május közepén közleményt adott ki, „tisztességre és visszafogottságra” szólította fel urának bírálóit, egyben leszögezte: „Egy másodpercig sem hittem el a férjem elleni vádakat.” Ez annyiban meglepő, hogy nyílt titok: Dominique nem veti meg a csinos nők társaságát. Ha a bankárt felmentik, akár francia elnök is lehet. Gall kakas.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.