Mentő a hordágyon

2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A segítő szándék mellett az sem árt, ha jó fizikai állapotban van, aki közfeladat ellátására vállalkozik. Gondolok itt például a mentőszolgálat dolgozóira, akiknek azzal is számolniuk kell, hogy a helyszínre érkezvén elveri őket a sérült valamelyik hozzátartozója, netán maga a rászoruló. Nem is gondolná az ember, milyen gyakori az ilyesmi; a mentőszóvivő azt mondja, nap mint nap inzultálják a kollégáit, s az még szerencsésebb eset, ha csak szidalmazzák, leköpik őket, néha magát a gyámolító szakembert kell a hordágyra tenni. A hőzöngők leggyakoribb panasza, hogy szerintük késve jött a mentőautó, de van, aki azért háborog, mert még nem akarja befejezni éppen zajló ökölpárbaját. Elterjedt a szemlélet, miszerint a kiérkező egészségügyiek elsősorban kívánságokat teljesítenek, amolyan szállodai londinerek; nem ritka, hogy előírják az orvosnak, milyen gyógyszert adjon be, a sofőrrel pedig közlik, melyik kórházba lesz a fuvar… Nem rózsásabb a helyzet a pedagógusfronton sem… Nem ritka az a gyakorlat, hogy a kedves szülő utólag az iskolakapunál „egyeztet” a pedagógussal a gyermek érdemjegyeiről. A jó fizikum itt sem árt.
Megoldás? Csak ötletek vannak. Legalább mi magunkban ne tegyünk kárt, rakjuk le a cigarettát, a poharat, a fecskendőt, kapcsoljunk el az erőszakcsatornáról, ne együnk mosatlan gyümölcsöt… Végezzünk fekvőtámaszokat!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.