Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/quaestor-ugy-kizartak-a-szakertot-az-eljarasbol-3897635/

Quaestor-ügy: Kizárták a szakértőt az eljárásból

Az ügyészség és a szakértő is fellebbezett a bíróságnak azzal a döntésével szemben, amely a 210 milliárdos csalás körül forgó Quaestor-ügyben úgy döntött: összeférhetetlenség miatt kizárja Bakó Anikó igazságügyi pénzügyi szakértőt.

A 444.hu beszámolója szerint ugyanis ő volt az ügyvezetője annak a Kvantál Kft.-nek 2012 és 2014 között, amely 2015 közepe óta a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Kft. felszámolója. Ehhez képest szintén ő volt a társszerzője annak az igazságügyi jelentésnek, amely a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó pénzügyi helyzetét tárta fel.

Sőt konkrétan ugyanaz a felszámoló és az igazságügyi szakértő e-mail címe, és még arra is találtak jelzéseket, hogy a Kvantál Kft. ismerte a Quaestor-ügy vádiratát, egy polgári perben ugyanis ebből idézgettek.

A szakértő azzal védekezett, hogy ugyan összeférhetetlen lenne a szerepvállalása, de ő csak névleges ügyvezetést végzett a Quaestor felszámolójának, valódi munkát a Kvantál ügyvezetőjeként nem végzett, ezért nincs szó összeférhetetlenségről. Erre azzal válaszoltak az ügyvédek, hogy ha nem végzett valódi munkát, akkor hiányoznak a szakértő engedélyéhez szükséges feltételek. A Kvantál Kft. egyébként már azelőtt elkezdett a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó körül dolgozni, hogy „elektronikus sorsoláson” kiválasztották volna felszámolónak.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …