Titokszobák – Tarlós: Mit hazudoznak itt összevissza? + Videó

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a szocialisták azért nem szavazták meg a BKV-ügyeket vizsgáló bizottság jelentéstervezetét, mert abban olyan tények vannak, amelyekkel nem tudnak vitatkozni. <br /><br /><a href="/portal/703257"><strong>• Tarlós: Csőd közelébe vitte az MSZP és az SZDSZ a fővárost</strong></a>

MNO
2010. 03. 29. 9:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján felidézett számos olyan, több évvel ezelőtti ellenzéki interpellációt, kérdést, amelyekben a BKV körüli ügyekről, „kérdőjelekről” igyekeztek tájékozódni a főváros vezetésétől, ám csak semmitmondó válaszokat kaptak, a vizsgálatokat pedig elutasították az MSZP-s és az SZDSZ-es képviselők a közgyűlésben. Példaként említette, hogy már 2008 májusában érdeklődtek a BKV céges tanácsadói szerződéseiről.

Közölte, az ellenzéknek az elmúlt években több mint húsz olyan kezdeményezése volt a Fővárosi Közgyűlésben, amelyekkel próbálta a közlekedési vállalat körüli ügyeket tisztázni, és rávenni a városvezetést arra, hogy kezdődjön el az ügyek vizsgálata. „Mit hazudoznak itt összevissza, hogy a 2009-es sajtóhírekből hallottak először a titokszobákról?” – tette fel a kérdést ezek alapján a politikus. Megjegyezte, a titokszoba sem egy szimbolikus kifejezés pusztán, ugyanis egy valóságosan létező helyiség volt, ahol egy számítógépben őrizték az összes tanácsadói szerződés tartalmát, a képviselők pedig semmit nem rögzíthettek ebben a szobában, sőt titoknyilatkozatot írattak alá velük.



Tarlós István rámutatott, a BKV-vizsgálóbizottság jelentésének vannak olyan megállapításai, amelyek ellen senki nem emelte fel a szavát, „hiszen cáfolhatatlanok”. A frakcióvezető visszautasította azt a véleményt is, amelyet egy „a radikális párthoz kapcsolt internetes fórumon” látott, amely szerint a jelentésből az olvasható ki, hogy egyetemes a közgyűlés felelőssége, a Fidesz is a „hibázók” közé tartozik. Akik a közgyűlés nevében a hibát elkövették, azok nem a kisebbségben lévő ellenzéknek, hanem annak a többségnek a tagjai, akik megszavazták például azt a „disznóságot”, hogy a közgyűlés hatásköréből a legfontosabbakat átadják egy bizottságnak – mondta erre reagálva Tarlós István.

A BKV-vizsgálóbizottság múlt csütörtöki ülésén nem fogadta el a fideszes elnök által készített jelentéstervezetet, mert az a szocialista képviselők szerint vitára alkalmatlan volt, és azzal a fideszes képviselők csak kampányolni akarnak. A bizottságban nem kapott többséget az a szocialista javaslat sem, hogy kérjenek a közgyűléstől mandátumhosszabbítást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.