Süth Miklós szerint a hamisított mézek egy ideig „utaznak” a piaci szereplők között, végül azonban jelentős részük valamilyen illegális úton bekerül a kereskedelmi csatornákba. Elképzelhető, hogy egyes ágazati szereplők a hamisított termékeket a szabályszerűen előállított mézekbe keverik, ehhez viszont laboratóriumi háttér kell, hogy a szennyező anyagok a megengedett határértékek alatt maradjanak.
A másik megoldás pedig – vélte az országos főállatorvos – az lehet, hogy a feketézők a hamisított mézeket olyan termékekben használják fel, ahol nem számítanak ellenőrzésre. Ezért a hatóságok most más árucikkeket – így például a mézzel készült kekszeket és italokat – is kontroll alá vettek. E vizsgálatok két esetben beigazolták, hogy a mézzel készült szeszes italok is tartalmaznak antibiotikumokat. A hatóságok egy akácmézes körtelikőrben és egy mézes-barackos szeszes italban bukkantak antibiotikumos szennyezésre. Az érintett vállalatok elleni eljárások még tartanak – közölte az országos főállatorvos.
(agromonitor.hu)

Kóros elmeállapotú nő akart bírót és rendőrkapitányt ölni
A hivatalokat is megfenyegette.