Hangfelvétel bizonyítja a Gyurcsány-kormány bűnösségét? + Képek + Videó

Két olyan hangfelvételt adott át Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdán az ügyészségnek, amelyek szerinte egyértelműen azt bizonyítják, hogy a sukorói telekcsere-szerződés ügyében „központi kormányzati utasításra történtek a dolgok”. <br /><br /><a href="/portal/724836" target="_blank"><strong>• „Releváns” iratok Gyurcsány felelősségéről + Kép</strong></a> <br /><a href="/portal/726074" target="_blank"><strong>• Sukoró-ügy: nem tűrték az ellenkezést</strong></a> <br /><a href="/portal/727425" target="_blank"><strong>• Budai: Hamisan tanúskodott Gyurcsány és Bajnai + Videó</strong></a>

MNO
2010. 08. 04. 8:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula a Központi Nyomozó Főügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a birtokában lévő CD-k – amelyek két vagyontanácsülésről készültek – azt támasztják alá, hogy Sukorót illetően „kormányzati megrendelésre történtek a dolgok, a telekcsere központi utasításra történt”, az értékbecslést érintően pedig olyan döntés született, amellyel a pilisi és az albertirsai ingatlanokat felül-, míg a sukorói területet alulértékelték. Két értékbecslés készült, az értékek között pedig elég jelentős eltérés van – mondta.


Az egyik felvételről szólva a miniszterelnöki megbízott megjegyezte, amikor az ingatlanok értékbecsléséről van szó, akkor Tátrai Miklósnak, a vagyonkezelő korábbi elnökének utasítására körülbelül nyolc percre kikapcsolják a hangrögzítőt. Ez azt igazolja – folytatta –, hogy egy olyan értékbecslést terjesztettek a vagyontanács elé, amely valótlan tartalmú volt.


Budai kérdésre azt mondta: az értékbecslésről tudnia kellett Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak is. A nevük a felvételen nem szerepel. A két CD tartalmát azért nem hozták nyilvánosságra, mert az a nyomozás érdekeit veszélyeztetné – indokolta a politikus. A hangfelvételek mellett Budai Gyula átadta a vádhatóságnak az ITD Hungary által készített hatástanulmányt is. Ezek az iratok – amelyek eddig nem álltak az ügyészség rendelkezésére – egyrészt azt igazolják, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány megpróbálta lehetetlenné tenni a nyomozást, másrészt pedig azt, hogy az ügy megindulása után a minisztériumok és a hivatalok próbálták eltüntetni azokat az iratokat, amelyek az ügy szempontjából releváns tényeket tartalmaznak – vélekedett a megbízott. Álláspontja szerint a Sukoró-ügyben semmi nem történhetett Gyurcsány Ferenc tudta nélkül. Budai Gyula hozzátette, minden héten fognak valamilyen „újdonsággal” szolgálni Sukoró ügyében.


A magyar állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanok Pilis, valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra való cseréjéről 2008. július 30-i döntésében határozott a Vagyongazdálkodási Tanács. A Pénzügyminisztérium 2009 februárjában koncessziós pályázatot írt ki játékkaszinó alapítására és működtetésére. Ugyancsak februárban adta hírül a Népszabadság, hogy King,s City néven másfél milliárd eurós, azaz több mint 400 milliárd forintos turisztikai beruházásra készül Sukorón egy amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport. A korábban állami tulajdonban lévő üres területhez Joav Blum úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserére a magyar államnak a Pest megyében található – összesen 183 hektáros – gyümölcsöseit.

Fotók: Székelyhidi Balázs

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta nyomoz ismeretlen tettes ellen a King,s City kaszinóberuházáshoz köthető sukorói, albertirsai és pilisi ingatlanok cseréje ügyében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.