Lefoglalták V. László cégeit

V. László négy érdekeltségét foglalta le a rendőrségi korrupciós ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség – értesült a Magyar Nemzet.

LM
2012. 09. 01. 3:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztosítási intézkedésként lefoglalta a rendőrségi korrupciós botrányban eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az ügyben bűnszervezet vezetésével gyanúsított V. László érdekeltségeinek egy részét – tudta meg a Magyar Nemzet. Az érintett cégek közül a Dokk Kft., a Lipótvárosi Kft., a Base-1 Kft. a vállalkozó százszázalékos tulajdonában van, a CT Invest Ingatlanfejlesztési Kft.-ben pedig 1,25 százalékos a részesedése. V. László panasszal élt az intézkedés ellen, a cégek bűnügyi zár alá vételéről az arra kijelölt bíróság dönthet néhány hónapon belül.

Zavartalanul működhetnek

A KNYF fenti eljárása a rendelkezési jogot korlátozza, ami azt jelenti, hogy a vagyonzárlat bíróság általi elrendeléséig a cégeket nem lehet eladni vagy zálogba helyezni. Az üzletek azonban addig zavartalanul működhetnek, s azok nyeresége továbbra is a tulajdonost illeti meg – tájékoztatta a lapot Nagy Gábor, V. László védője. A biztosítási intézkedésnél a vállalkozások nem forgalmi, hanem névértékükön kerülnek be a dokumentumokba. A nyomozó főügyészség intézkedéséhez hasonló eljárásokat néhány éve kezdeményezhetnek a magyar hatóságok, a jogszabályokat az Olaszországban már korábban bevezetett törvények alapján alkották meg. Itáliában a maffiaügyekben azért vált szükségessé alkalmazásuk, hogy a bűnszervezetek okozta kár vagy annak legalább egy része megtérülhessen.

A csütörtöki Magyar Nemzet arról számol be, hogy a V. László-ügyben több rendőrt is kizáratna a nyomozásból az egyik, bűnszervezetben történt elkövetéssel gyanúsított egykori főrendőr, Kalmár Tamás védője. Az erről szóló előterjesztésről a lap szerint napokon belül dönthet a Legfőbb Ügyészség. Az ügyvéd azt kifogásolta, hogy az ügyészség olyan rendőröket vont be a vizsgálatba, akiktől szerinte nem várható el az elfogulatlanság. A vesztegetési ügy feltárására alakított nyomozócsoportban ugyanis nemcsak ügyészek, hanem rendőrök is dolgoznak.

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.