Már ötvenegy gyanúsított

Ötvenegyre emelkedett azon gyanúsítottak száma, akiket a KNYF gyanúsítottként hallgatott ki a V. László nevéhez fűződő botrányban.

Swendt Pál
2013. 12. 12. 4:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyben felmerült költségvetési csalásban – mint azt a szóvivő elmondta – harminc személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Ismertetése szerint ezek között hat olyan terhelt ismert a hatóság előtt, akik a gazdasági bűncselekményeket a vállalkozóval együtt bűnszervezetben követték el. A főügyészség adatai alapján a költségvetési csalás elkövetési értéke meghaladja a 800 millió forintot, ami a gyanúsításban foglalt, meg nem fizetett forgalmi adó összegét figyelembe véve azt jelenti, hogy jóval több mint négymilliárd forint bevételt titkoltak el az áfacsalás során.

A költségvetési csalással meggyanúsítottak között a V. Lászlóhoz köthető budapesti belvárosi, hajógyári-szigeti, debreceni szórakozóhelyek és éttermek üzletvezetői, a könyveléssel, számlázással megbízott munkatársai szerepelnek. A KNYF rövid időn belül, várhatóan a jövő év első heteiben befejezheti a nyomozást, amelynek januárban lejáró határidejét ezzel együtt meghosszabbíthatják. Simon Richárd úgy tájékoztatott: ezt azért kérik a Legfőbb Ügyészségtől, mert a vizsgálat részét képező iratismertetés a terheltek létszámára tekintettel hosszabb időt vehet igénybe.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.