Marsovszky újra a baloldalon

Zuschlag János bűntársa volt az egyik szervezője az összefogás rendezvényének.

Bákonyi Ádám
2014. 03. 20. 5:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marsovszky Balázs, a Zuschlag-ügy hatodrendű vádlottjaként egy év börtönbüntetésre ítélt egykori szocialista politikus volt az egyik szervezője annak a tegnapi demonstrációnak, amelyet a kirekesztés és a történelemhamisítás ellen rendeztek.

A Szabadság téri eseményen Kerék-Bárczy Szabolcs, a Gyurcsány-párt belvárosi jelöltje, elnökségi tagja, Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi frakcióvezetője, Karácsony Gergely, az Együtt–PM szövetség országgyűlési képviselője, Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke és a Bajnai-párti Szelényi Zsuzsanna is részt vett.

A bíróság által bűnszervezet tagjaként elítélt Marsovszky 2004-ben Zuschlag Jánossal viccelődött a vészkorszak áldozatainak sorsán. Ismert, a Terror Háza előtt tartott szocialista sajtótájékoztató előtt Marsovszky Balázs odafordult Zuschlaghoz, és azt magyarázta neki, hogy „hideg van”, majd a holokauszt áldozataira utalva hozzátette: „gondold el, hogy ebben az időszakban milyen hideg volt szegény embereknek”. Zuschlag erre nevetve vágta rá: „á, nekik már nem volt hideg”. Marsovszky ezután lehülyézte Zuschlagot.

A Fidesz tegnapi közleményében emlékeztetett a Terror Háza előtt történt eseményre. Azt írták: tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak tartják, hogy Zuschlag János bűntársai még ma is aktívan politizálnak a baloldalon. „Ebből is világosan látszik, hogy a Zuschlag-ügy nem a múlt, hanem a jelen!” – szögezték le.

Zuschlag János Pártházból börtönbe című, a múlt héten megjelent könyvében ír Marsovszky Balázzsal való kapcsolatáról is. A börtönviselt politikus úgy fogalmaz: „Amikor felhúztam, mindig azt mondta: lámpaernyőt csinálok belőled.” A Magyar Nemzet egy hónapja írta meg, hogy az MSZP-s Molnár Zsolt „szabadulóbulit” szervezett Marsovszkynak, amikor kiengedték a börtönből. Molnár korábban úgy nyilatkozott róla, hogy „Balázsnak köztünk van a helye, ebben a budapesti elnökség egyetért. Balázs a közösség tagja marad, és amikor kijön, akkor újra számítunk a munkájára.”

Az Együtt–PM-szövetség mozgósítóközleményében azt írta, „az Orbán-rezsim elfogadhatatlan szobrot tervez a Szabadság térre, amely a történelmünk legrosszabb időszakának állítana emléket. Most az a feladatunk, hogy végleg megakadályozzuk a szobor felépítését Budapesten.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.