A Pride-csapat máshogy látja a prostitúciót

„Ideológiai ellentét” miatt nem tarthatták meg a kerekasztal-beszélgetést.

Győr Ágnes
2016. 07. 13. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szexmunka és prostitúció, eltekintve a kisszámú egyedi esettől, intézményi szinten az elnyomás eszköze – ismertette lapunkkal a Budapest Pride szervezőinek álláspontját Karlik Cintia azzal kapcsolatban, hogy mi volt az az „ideológiai ellentét”, amely miatt végül nem kerülhetett bele a Pride hivatalos programjába egy a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete által szervezett kerekasztal-beszélgetés.

A LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) fesztivál sajtószóvivője elmondta, a beszélgetésen négy civil szervezet képviselője szólalt volna fel, a javasolt szakértők azonban egyöntetűen szabadon választott munkaként értelmezik a szexmunkát, ez pedig olyan szemlélet, amelyet a Budapest Pride csapata „nem tud képviselni”. Karlik Cintia hozzátette azt is, hogy felvetésükre, miszerint a kerekasztal a Budapest Pride-dal közösen a jövőben úgy valósuljon meg, hogy megjelenik benne a prostitúciót az elnyomás egyik intézményeként értelmező álláspont is, a kerekasztal szervezői elutasították. A Szexmunkások Egyesülete rendezvényének végül egyébként egy héttel a Pride előtt a Magyar Nők Szövetsége adott otthont. A hazai civil szervezetek közül a szervezőkön és a házigazdán kívül az Amnesty International Magyarország és a Transgender Europe, valamint a Transvanilla Transznemű Egyesület volt jelen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.