Tovább ütik Gyurcsányék az MSZP-t

Már a szocialisták ellenzékiségét is megkérdőjelezi a DK. Most a jegybanki alapítvány 42 milliója miatt áll a bál.

MNO
2017. 03. 19. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyreigazítás

Valótlanul állítottuk 2017. március 19-én a „Tovább ütik Gyurcsányék az MSZP-t” címmel megjelent cikkben, hogy a Vabasze Kft. Puch László üzleti köréhez tartozik. A valóság ezzel szemben az, hogy a Vabasze Kft. nem tartozik Puch László üzleti köréhez. Puch László sem a Vabasze Kft.-t, sem a Vabasze Kft. közvetlen, illetve közvetett tulajdonosait nem ismeri. A Vabasze Kft.-vel és tulajdonosaival sem Puch László, sem Puch László családja, sem a Puch László tulajdonába tartozó gazdasági társaságok nem álltak és nem állnak kapcsolatban. A Vabasze Kft., illetve a Vabasze Kft. tulajdonosainak tevékenységéről Puch László nem rendelkezik információval. A tévedésért elnézést kérünk.

Gréczy Zsolt emlékeztetett: az Átlátszó egyértelműen bizonyította, hogy az MSZP-s Puch László üzleti köréhez tartozó Vabasze Kft.-nek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványa nettó 42 millió forintot fizetett. Az MSZP-közeli cég azért kapta a 42 millió forintot Matolcsytól, hogy a leendő kecskeméti Pallas Athéné Egyetem helyén elbontson két épületet, egy volt kórházat és egy hajléktalanszállót – mondta.

A szóvivő közlése szerint a DK azt is tudni akarja, hogy fizetett-e adót az offshore-hátterű MSZP-közeli cég a Matolcsy-pénzek után. Kérdésesnek nevezte, hogy mennyire ellenzékiek azok, akik egyik nap egy kastélyt juttatnának ingyen a fideszes vadászoknak, a másik nap pedig 42 milliót kapnak Matolcsy Györgytől. A DK magyarázatot vár az MSZP-től, amely immáron több ügyben is a jelenlegi rendszer fenntartásának érdekeltjeként tűnik fel. Hogyan hihetnénk el, hogy olyasvalaki akarja leváltani az Orbán-rendszert, aki tízmilliókat kap tőle? – tette fel a kérdést a szóvivő.

Az ügyben az is aggasztó a szóvivő szerint, hogy a 42 millió forint közpénzt felmarkoló kör szerepelt a Panama-iratokban a lebukott offshore-ozók között. Így tehát az sem biztos, hogy az MSZP-közeli cég egyáltalán fizet adót a 42 millió forint után. Hogyan fizessenek a gazdagok, ha offshore cégekkel kerülik el az adózást? – kérdezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.