Csalódott hívek százai hagyhatják el Farkas Flóriánt

Tömegesen léphetnek ki a csalódott tagok a Farkas Flórián vezette Lungo Dromból.

MN
2017. 05. 05. 6:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszűnés fenyegeti a Lungo Dromot, ugyanis hamarosan százas vagy akár ezres nagyságrendben léphetnek ki tagok a roma közéleti szervezetből – értesült a Hvg.hu

A lap szerint sok Lungo Drom-os csalódott elnökükben, Farkas Flóriánban, mivel az Országos Roma Önkormányzat korábbi vezetője nem csak konkrét anyai forrásokat, de a cigányság felemelkedési lehetőségeit is eltapsolta. A kilépők hamarosan új országos szervezetet alapíthatnak a hitelét veszített Lungo Drom helyett.

A csalódott tagok távozása után a Lungo Drom 20 megyei szervezetének alig fele maradhat működőképes. Nagy kérdés, hogy a Fidesz 2018-ban ismét fel meri-e vállalni eddigi szövetségesét, írja a portál.

A szervezetbe, illetve elnökébe vetett bizalomnak az sem tesz jót, hogy egymást érik a nyomozások az Országos Roma Önkormányzatnál. Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, a BRFK hűtlen kezelés gyanújával vizsgálódik a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével egybeforrt  „Híd a munka világába” program kétes pénzköltései miatt – abban az ügyben, amelyikben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is nyomoz. Az adóhatóság költségvetési csalás gyanúja miatt vizsgálódik immár két éve a botrányos felzárkóztatási programban szabálytalanul elköltött 1,6 milliárd forint miatt. Úgy tudjuk, az utóbbi eljárásban vetődött fel a hűtlen kezelés gyanúja is, amit viszont a rendőrség feladata földeríteni.

Nyomozást folytat a cigány szervezetnél a Központi Nyomozó Főügyészség is. Bár a hivatali vesztegetés gyanúja miatti eljárás ismeretlen tettes ellen indult, úgy tudjuk, éppen a miniszterelnöki biztos esetleges érintettsége miatt jár el kizárólagosan a főügyészség – a szabályok szerint ez a teendő, ha közjogi mentességgel érintett személy szerepe vetődhet föl. Farkas Flórián egy tavaly januári sajtótájékoztatón lejátszott hangfelvétel szerint legalább hat képviselővel kötött féléves időtartamra „munkaszerződést”, havi 350 ezer forintos fizetéssel. Cserébe a képviselőktől azt várta, hogy a vele szembefordult korábbi elnökkel, vagyis Hegedüs Istvánnal szemben politizáljanak. A titokban rögzített felvételen minderről Hegedüs beszélt egyik képviselőtársával.

Balog Zoltán minisztériumánál azonban a nyomozások ellenére is  jut közpénz az ORÖ adósságaira: az Emmi korábban 1,3 milliárd forintos támogatást adott a jelentős költségvetési csalással gyanúsított kisebbségi szervezetnek, a Romnet értesülései szerint pedig 270 millió forintért megveszik az ORÖ Naphegy téri központi irodaházát is.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.