Schmidt Mária az EU-ról és a németekről: Hitler terve volt az egység

Önmagához képest is erős állításokat fogalmazott meg a Terror Háza vezetője, kormánypárti történész.

MN
2017. 05. 19. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hans-Peter Schwarz legutóbbi munkája, Az Európába irányuló új népvándorlásról, a politikai ellenőrzés elvesztéséről és az erkölcsi bizonyosságokról című könyve dolgozatírásra ihlette Schmidt Mária történészt, mely a közmédia Látószög-blogján jelent meg Tojás héj nélkül, ország határ nélkül címmel.

A tudományos szemmel szabados stílusban írt dolgozat alapján nehéz beazonosítani, hogy melyek tisztán Schwarz és melyek Schmidt hozzáadott gondolatai, de a megfogalmazott állítások önmagukért beszélnek, melyek elsősorban az Európai Uniót kritizálják.

Többek között az írás bírálja az EU közös döntéshozatali rendszer felé tett erőfeszítéseit, melyet szembeállít a nemzetállamok akaratával, valamint a schengeni övezet által elhozott nyílt határokat a szervezett bűnözés, a prostitúció és terrorizmus melegágyának tartja. Szerinte Európa határai ellenőrizetlenek és átjárhatóak, melyen az „embercsempészek és a velük összefonódott civil szervezetek” több millió migránst szállítottak Európába. Az írásban lefestett káosz mellett megjegyzi, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága is a bevándorlást szolgálja „idióta ítéletek” hozatalával – ilyen volt legutóbb Magyarország elmarasztalása két menedékkérő férfi ügyében.

Az EU-t a német érdekek szerint cselekvő szerveződésnek tekinti az írás, ebből az látszik, hogy a németek mindenre európai megoldást akartak. Ehhez kapcsolódva megjegyzi, hogy „a nemzetállamok végéről és a föderalizált Európáról ábrándoznak, azt remélve, hogy ezzel maguk mögött hagyják majd végre Hitlert, mert nyilvánvalóan elfelejtették, hogy az új, német vezetésű, egységes Európa Hitler dédelgetett terve volt”. A dolgozat további olvasásában elszakadunk attól a ténytől, hogy a Római Birodalom császáraitól kezdve a középkori német-római császárok, a Habsburgok és Napóleon mellett sokan egy birodalomba akarták tömöríteni a kontinenst, a történész Schmidtnek legalábbis sikerült.

Dolgozatában a németekkel kapcsolatban addig elmegy, hogy szerinte ők egyszerűen elkezdték élvezni, hogy napjainkban a történelem jó oldalán állnak és másoknak segítenek, de ez egy álca, valójában ezt csak azért teszik, mert arroganciából nem korrigálták a felelőtlen döntésüket (értsd: a menekültek befogadását). Szerinte a németek olyanok, hogy ha beállnak egy irányba, akkor azt végigcsinálják, most pedig „parancsba kapták, hogy jónak, sőt mindenkinél jóságosabbnak kell lenniük”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.