Harminc év múlva kiderül, tényleg összeesküdött-e Soros a kormány ellen

A nemzetbiztonsági kockázat emlegetése hasznos a kormánynak, hiszen az igazság soha nem derülhet ki.

MN
2017. 06. 03. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többségünk életében valószínűleg nem derül ki, maga az érintett pedig biztosan nem tudja meg, pontosan milyen információk alapján vádolja a kormány és a kormánypártok nemzetközi összeesküvéssel Soros György üzletembert, illetve az alapítványai által támogatott szervezeteket. Az Információs Hivatalnak (IH) ugyan vannak ezzel kapcsolatban adatai, de azok – mint az Lázár Jánosnak, a hírszerzést is felügyelő miniszternek a Demeter Márta független képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából kiderül – nagyon sokáig titkosítva maradnak.

Lázár egy tavaly novemberi kormányinfón beszélt az információkról, a válaszleveléből pedig kiderül, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tavaly november 7-én az IH-ban tartott kihelyezett ülést, ahol azonban az ellenzéki képviselők közül csak a testület elnöke, az MSZP-s Molnár Zsolt volt jelen. Az ülésről készült jegyzőkönyv tartalmazza azokat a bizonyos nemzetbiztonsági adatokat, csakhogy a dokumentumot Pásztor István, az IH főigazgatója Szigorúan titkos! minősítéssel látta el. A titkosítás majdnem 30 évre szól: 2045. december 31-én jár le.

A kormánypártok és nyomukban a kormánypárti média kiterjedt, Magyarország, illetve más kelet-közép-európai országok elleni összeesküvéssel vádolja Soros Györgyöt és az általa támogatott szervezeteket. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken – válaszul Soros csütörtöki cikkére – maffiaszerű működéssel vádolta meg „Soros hálózatát”. A Magyar Idők pedig pénteken és szombaton is arról írt, hogy ősszel a „Soros György kottájából játszó ellenzéki csoportok” állami intézmények, ingatlanok, épületek elfoglalására készülnek, a rendőrség állítólag már fel is készült az akciókra.

Nemrég Rogán Antal miniszterelnöki kabinetvezető is arról beszélt egy csepeli fórumon, hogy a nemzetbiztonsági kabinet jelentést készít az általa „menekültiparnak” nevezett civil hálózat működéséről és nemzetbiztonsági kockázatairól. Ennek a nemzetközi hálózatnak szerinte az a célja, hogy „eltakarítsa az útból” azokat a kormányokat, amelyek útjában állnak a szabályozatlan, ellenőrizetlen bevándorlásnak. E célból megpróbálják megbontani a rendet, és instabillá tenni ezen országokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.