Lúgos támadás: továbbra sem nyomoznak a kamulevél miatt

Renner Erika ügyvédje szerint azt kellene végre kideríteni, ki vette rá a titokzatos rabot a levélírásra.

Lándori Tamás
2017. 07. 27. 5:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem sikerült megoldani a Kúria és az ügyészség közötti nézetkülönbséget, így továbbra sem folyik nyomozás a lúgos orvosként ismert férfi ügyében a védelem által csatolt, súlyos hazugságokat tartalmazó levél miatt – tudtuk meg a sértettől, Renner Erikától, aki megmutatta lapunknak az ezzel kapcsolatos iratokat. 

Az ismeretlen elítélt által írt levél arról szólt, hogy Renner jelenlegi párja a levélírót már jóval a lúgos támadás előtt megpróbálta felbérelni a bestiális bűncselekmény elkövetésére. Ez az állítás már csak azért is lehetetlen, mert Renner Erika és élettársa csak a bűncselekmény után ismerte meg egymást, méghozzá úgy, hogy a nő vette fel a kapcsolatot a férfival. Hogy a levél valótlanságokat közöl, azt az ügyészség is megállapította.

Mint azt a hónap elején megírtuk, a fentiek ellenére az ügyészség azért nem folytat nyomozást, mert meglátása szerint a levél hamis tanúzás bűntettének gyanúját veti fel, márpedig e bűncselekmény kapcsán a törvény szerint kizárólag a bíróság tehet feljelentést, mindaddig, amíg az alapügy – a lúgos támadásos per – le nem zárul. A Kúria viszont ragaszkodik hozzá, hogy az ügyészség állításával ellentétben ők megtették a feljelentést, ráadásul a helyes jogi minősítés nem is lehet hamis tanúzás.

Renner Erika ügyvédje, Gál András azt mondja, egyebek között pont azért kellene végigvinni a nyomozást, hogy kiderüljön, pontosan milyen bűncselekmény valósult meg – ugyanis több törvényi tényállás is szóba jöhet, és épp a fenti vita jelzi, egyelőre nem egyértelmű, melyik illik a történtekre.

Kiemelte, a börtönben ülő levélírónak semmilyen logikus oka nem volt, hogy az említett hazugságokat előadja, és ezzel saját szabadulását veszélybe sodorja. Így tehát adja magát a gyanú: vagy lefizették, vagy kényszerítették. Ennek fényében pedig – magyarázta Gál – kifejezetten aggályos volna, ha a rejtélyes rabot csak Bene Krisztián perének jogerős lezárása után hallgatnák ki arról, hogy ki bujtotta fel a levélírásra, tekintve hogy az erre adandó válasz akkor akár perújítás alapja is lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.