MSZP: Nincs dolgunk azzal, ha Ron Werber az LMP-hez igazol

Molnár Zsolt azt szeretné, ha minden párt kampánya a jogállami és politikai kultúra keretei között maradna.

Katona Mariann
2017. 09. 19. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ron Werber „a piacon szabadon igazolható”, a szocialista pártnak pedig nincs dolga azzal, ha bármelyik párt igényt tart a munkájára – így fogalmazott az MSZP elnökségi tagja azzal kapcsolatban, hogy a kampányguru várhatóan az LMP-nek fog dolgozni. Habár Molnár Zsolt nem beszélt arról, hogy Ron Werber a hazai negatív kampány meghonosítójaként van számon tartva – egyesek a gyűlölet karmesterének nevezik –, de azért reményét fejezte ki, hogy a választások előtt „minden párt kampánya a jogállami és politikai kultúra keretei között fog maradni”. Bár – mint mondta – nagyon tartanak attól, hogy a kormánypártok „rettenetes és mocskos” kampányt fognak folytatni.

Molnár Zsolt mostani reakciója annak tükrében érdekes, hogy múlt héten a szocialista párt még hevesebben reagált Ron Werber kapcsán, amikor egykori képviselőjük, az LMP-hez igazolt Demeter Márta arról beszélt, hogy a letelepedési kötvények ügyében az MSZP „feltűnően hallgat”. Akkor még azt közölték, ha Demeter Márta nem áll elő bizonyítékokkal, akkor bizonyítja, hogy „az MSZP-t érintő megalapozatlan vádjait Ron Werber első kampánytanácsaként hangoztatta”.

Két hete derült ki, hogy az LMP Ron Werberrel tárgyal az együttműködésről, Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje ezt maga jelentette be a 168 Órának adott interjújában. Később a Magyar Nemzetnek azt mondta, akár létrejön az együttműködés, akár nem, az semmilyen változást nem fog hozni az LMP által képviselt politikában. „Egy politikai tanácsadó olyan kampányt csinál, amire megrendelést kap, a felelősség mindig a döntéshozóké, azaz a politikusoké. Mi pedig, bárkivel fogunk dolgozni, azt fogjuk tőle kérni, hogy segítsen hatékonyan elmagyarázni az embereknek a megújuló Magyarország programját” – mondta. 

Molnár Zsolt azt is bejelentette tegnap, hogy írásbeli kérdésekkel fordul a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökéhez, mert a nemzetbiztonsági bizottság legutóbbi ülésén nem kapott válaszokat a gyanús azeri pénzek kapcsán. Ismert, a sajtóhírek szerint 7–9 millió dollár érkezhetett Azerbajdzsánból egy MKB-nál vezetett offshore számlára, éppen abban az időszakban, amikor botrányok közepette Magyarország kiadta hazájának az azeri baltás gyilkost.

Molnár Zsolt arra kíváncsi, hogy ez az utalás miért nem tűnt fel az akkor még működő Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF), vagy a mára már ezeket a hatásköröket átvevő nemzeti banknak. Ugyanez szerinte felmerül az adóhatóság kapcsán is. Az MSZP-s politikus – aki egyben a nemzetbiztonsági bizottság elnöke is – úgy vélte, a baltás gyilkos kiadása eleve tönkretette Magyarország nemzetközi tekintélyét, ha pedig kiderül, hogy a történtek mögött dollármilliók állnak, az újabb botrány. Ráadásul, ha a gyanú beigazolódik, akkor szerinte büntetőeljárásnak kell következnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.