Az önkormányzat is keresztbe tesz a Feneketlen-tónál tervezett lakóparknak

Hoffmann Tamás polgármester a jelek szerint inkább az élére áll a tiltakozásnak és megelőzi az ellenzéket.

MN
2017. 10. 18. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változtatási tilalmat rendelhet el a XI. kerületi önkormányzat a budai Feneketlen-tó környékén, tudta meg a Magyar Nemzet a kerületi LMP-s és párbeszédes politikusoktól. Ezzel akadályoznák egy hatalmas, 350 lakásos lakótömb megépítését. Ezt egyébként egy olyan telekre tervezik a befektetők, amelyet korábban gyanús körülmények közt privatizált egy állami cég.

A kerületi képviselő-testület csütörtökön tart ülést, az ellenzéki képviselők pedig arra készültek, hogy saját javaslatot nyújtanak be a változtatási tilalomról – ez azt jelenti, hogy a tilalom fennállásáig nem lehet új építési engedélyt kiadni –, illetve demonstrációt is terveztek csütörtök délelőttre. Szerdán azonban megjelent a fideszes polgármester, Hoffmann Tamás előterjesztése ugyanerről, vagyis a jelek szerint a kerület vezetése inkább az élére áll a tiltakozásnak.

Ellenzéki képviselők szerint a fideszes vezetés attól rettent meg, hogy Szentimrevárosban petíció indult a megalakópark ellen, amelyet ismert művészek és konzervatív közszereplők is aláírtak. 

A Heti Válasz számolt be arról elsőként, hogyan privatizálták, majd adták tovább a Miniszterelnökség alá tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit (ÉMI) Kft. ingatlanát. Különös zamatot ad a történetnek, hogy az ÉMI-t a magánosítás idején az a Henn Péter irányította, aki 2015 végéig a Magyar Cserkészszövetség ügyvezető elnöke is volt. A közbeiktatott cég többségi tulajdonosa pedig nem más, mint Henn bizalmasa, a cserkészszövetség volt nevelési igazgatója, Tekse Balázs.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ügyben vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi), majd azonnali hatállyal eltávolították azokat a felső vezetőket, akik a telket privatizáló korábbi vezérigazgató bizalmi körébe tartoznak

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.