Kétmilliárdból reklámozta magát a kormánymédiában az MVM

A legnagyobb nyertes Habony Árpád, őt a hatalmi kegyekből kieső Csetényi Csaba követi.

Koncz Tamás
2017. 05. 26. 14:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő összegű közpénzt fordított saját tevékenységének reklámozására az MVM Zrt., több mint 2,2 milliárd forintos reklámköltséget fizettek ki kormányközeli médiumoknak 2016 eleje óta – derítette  az LMP.

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke pénteken Facebook-oldalán is megosztotta a számokat.

Az összegzés alapján az állami hirdetések legnagyobb nyertese a Habony Árpád és Tombor András érdekeltségébe tartozó médiaportfólió (Modern Media Group, Ripost Media, ATMedia): összesen 1,163 milliárd forint értékben hirdetett náluk az MVM Zrt.

A második helyezett a Rogán-szomszéd Csetényi Csaba érdekeltségét jelentő Odex, ami összesen 352 millió forintnyi hirdetésbevételre tett szert – kérdés, hogy megmarad-e a bőséges reklámbevétel, miután Csetényi lapunk értesülései szerint kiesett a kormányzati kegyből.

Andy Vajna médiaportfóliója (Radio Plus, TV2 csoport) 221 milliós MVM-es reklámbevételével a harmadik helyre csúszott. A Huth Gergelyhez köthető Insider Media, valamint SA Day közel 190 millió forintos állami forrású reklámbevételhez jutott, de a Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó Origo is közel 139 millió forintért reklámozta a Magyar Villamos Műveket.

A „futottak még”-kategóriába a 100 millió alatti MVM-es reklámbevételek tartoznak, ide sorolható az összesen 93 milliós bevételt felmutató Magyar Idők Kft., Liszkay Gábor érdekeltsége – és a Bencsik András nevével fémjelzett Artamondo Kft. is a maga 43 milliós MVM-reklámbevételével – derül ki az LMP részletes kimutatásából.

Persze mindez csak egy, igaz nagy szelet az állami reklámköltségek tortájából: szintén a Lehet Más a Politika derítette ki, hogy a Paksi Atomerőmű ugyanebben az időszakban 1,1 milliárdot fizetett ki reklámköltségként a kormányközeli lapoknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.