Római melegklubban lelte halálát Homonnay Gergely

Egy római homoszexuális klubban, holmija között droggyanús anyagokkal hunyt el Homonnay Gergely DK-s aktivista. Az influenszer arról volt híres elsősorban, hogy trágár bejegyzéseket tett a konzervatív, nemzeti értékekre, sőt Orbán Viktor halálát kívánta.

Munkatársunktól
2022. 01. 03. 17:28
Homonnay Gergely
Budapest, 2018. április 6. Homonnay Gergely író, újságíró a DK Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb és újabb részletek derülnek ki Homonnay Gergely DK-s aktivista haláláról. A Repubblica nevű lap tegnapi cikke szerint Homonnay Gergely újév napján, reggel ötkor érkezett meg a római Bananon nevű éjszakai homoszexuális klubba, majd koccintás után lement a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be.

A szórakozóhely tulajdonosai délben hívták a mentőket, ekkor az író még élt, de nehezen lélegzett, gyakorlatilag nem is volt eszméleténél. A Corriera della Sera információi szerint Homonnay meztelen testét egy mosdóban találták meg. Bár a mentők megpróbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel, Homonnay 13 óra 17 perckor meghalt, a római sajtó szerint szívmegállásban.

Holttestét a Tor Vergata poliklinikára szállították, ahol elvégzik azokat a vizsgálatokat, amelyek alapján meg tudják állapítani, hogy kábítószer-túladagolás okozhatta-e a halálát, erőszakra utaló nyomot ugyanis nem találtak. 

A Repubblica szerint Homonnay holmija között valamilyen port és folyadékot – valószínűsíthetően a randi- vagy diszkódrogként is ismert GHB-t, Ginát – is találtak, ezeket is vizsgálják.

A rendőrség a nyomozás során azt is próbálja kideríteni, hogy kivel töltötte élete utolsó óráit az aktivista. Felkeresték a római barátját, ő azonban már egy ideje nem találkozott az íróval, nem is tudott segíteni a tragédia körülményeinek tisztázásában.

Homonnay Gergely a Demokratikus Koalíció aktivistájaként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be a politikába, az áprilisi kormányellenes tüntetések egyik fő szervezője volt. Provokatív, gyalázkodó kijelentéseiről volt híres elsősorban: 2021 szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elítélték. Egy év próbaidőre bocsátották és a perköltségek megfizetésére kötelezték. A gyurcsányista influenszer 2020 novemberében pedig azt írta: 

Ahogy az Ozban a gonosz boszorkányhalálát várták, úgy várom Orbánét is, és pezsgőt fogok bontani, ha megdöglik.

Homonnay 2019 augusztusában az államalapítás ünnepének egyik kiemelt eseményét és a Szent István-ereklyét trágár és közönséges szavakkal illette, valamint párhuzamot vont a körmenet és a Budapest Pride között. Legutóbb, tavaly novemberben pedig azzal okozott botrányt, hogy homoszexuális létének könnyűségét állította szembe a gyermeket nevelők fáradozásaival, kiadásaival. Ezek után hívta meg kampánycsapatába Homonnayt a magát konzervatív, keresztény jobboldalinak lefestő Márki-Zay Péter, a baloldal listavezetője. 

Homonnay Gergely az utóbbi időben Rómában élt.

A DK-s politikai aktivista halála kapcsán a baloldal vezetői a közösségi médiában emlékeztek meg.

Közben egyre erősebb az a baloldali igény, hogy Homonnay halálát politikai célra használják fel. Mások mellett Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi képviselőjelöltje, illetve Perintfalvi Rita, Homonnay ismerőse már olyan utalásokat tesz, hogy a baloldali aktivista a kormány áldozata lett.

Borítókép: Homonnay Gergely író, újságíró a DK Gyere bátran, Magyarország! címmel tartott kampányrendezvényén a XIII. kerületi Szent István parkban 2018. április 6-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.