Zsigó Róbert: Újabb 600 milliárd forinttal segítjük a családokat

A családokért felelős államtitkár kiemelte, hogy ez már a sokadik, gyermekeseket segítő támogatás, amelyet a baloldal nem támogat.

Forrás: Facebook2022. 02. 02. 11:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a családi adó-visszatérítés postai kézbesítése.

– tájékoztatott Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában, hozzátéve, hogy ezzel megindul Magyarország eddigi legnagyobb egyösszegű családtámogatásának, egyben legnagyobb adócsökkentésének kifizetése.

Kiemelte:

A kormány a járvány miatt döntött úgy, hogy újabb támogatással segíti a gyermekes családokat.

− A dolgozó szülők az átlagbér szintjéig visszakapják a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat. Ennek maximális összege szülőnként elérheti a 809 ezer forintot is.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy ha mindkét szülő dolgozik és tavaly fizettek szja-t, ekhót vagy katát, akkor mindketten megkapják a családi adó-visszatérítést.

A kormány ezzel újabb 600 milliárd forinttal segíti a gyermeket nevelő családokat. Ezt a hatalmas összeget a gazdaság jó teljesítménye teszi lehetővé.

 – mondta.

Zsigó Róbert hangsúlyozta, hogy a pénzt kétféleképpen kapják meg a szülők.

A postás kézbesíti akkor, hogyha a szülők egyébként is ilyen módon kapják a családi pótlékot, vagy készpénzben kérték a Visszadó-nyilatkozatban, vagy banki átutalással kapják meg a pénzt február 15-ig.

Hozzátette, hogy azok a szülők is megkapják majd a pénzt, akik esetleg lekésték a december 31-i nyilatkozati határidőt. Ők az szja-bevallásukban kérhetik majd a családi adó-visszatérítést.

Zsigó Róbert kiemelte: 

Április 3-án arról is döntünk majd, hogy a jelenlegihez hasonló családtámogatások megmaradnak, bővülnek-e, vagy ezeket is beszántja a baloldal.

Az államtitkár felhívta rá a figyelmet, hogy ez már a sokadik, gyermekeseket segítő támogatás, adócsökkentés, amelyet a baloldal nem támogat. 2010 óta egyetlen új családtámogatást és adócsökkentést sem szavaztak meg.

A kijelölt miniszerelnök-jelöltjük a családi adórendszert és a családi adó-visszatérítést is bírálja, ebben az ügyben is össze-vissza beszél. Nem véletlenül, mert a családpolitikában is vissza akarják hozni a Gyurcsány-korszakot, amikor a legtöbb támogatást elvették a gyermekes családoktól.

– fűzte hozzá.

Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra a gyermekes családok támogatásában is.

– zárta sorait Zsigó Róbert.

Borítókép: Zsigó Róbert (Fotó: Facebook.com/Zsigó Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.