Kende Péter szerint hiteltelen a magyar baloldal

Kende Péter Lendvai Ildikónak panaszolta el az ATV stúdiójában, hogy neki a magyar baloldal rendkívül ellenszenves. A szociológus az Egyenes beszéd című műsorban elmondta, az ellenzékben már nincs erkölcs – írja a PestiSrácok.hu.

Forrás: PestiSrácok2022. 04. 12. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV hétfő esti, Egyenes beszéd című műsorában Lendvai Ildikó mellett Kende Péter vendégeskedett, és többek között arra a kérdésre igyekeztek választ adni a beszélgetés során, hogy miként politizáljon az ellenzék a Fidesz–KDNP negyedik kétharmados győzelme után. 

Kende ekkor fakadt ki, és mondta el, hogy a magyar baloldal az ő szemében rendkívül ellenszenves. 

– Azért is, mert nem mondanak le, azért is, mert beülnek – folytatta. Rámutatott ugyanakkor, hogy a fentieknél van még egy nagyobb baj is. Mint fogalmazott:

Egyikük sem hiteles. Nem hiteles emberek. Megszűnt az erkölcs.

Kende konkrét példát is hozott. Felidézte a 2020. őszi szerencsi időközi választást, ahol egy Bíró László nevű náci a DK támogatásával indulhatott: – Azóta én azt mondom, hogy ebben a körben megszűnt az erkölcs – hangsúlyozta.

Már nincsenek morális megfontolások. Ez pedig számomra elfogadhatatlan

– zárta gondolatait Kende Péter.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Kende Péter ügyvéd (Forrás: Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.