időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Molnár Csaba: A DK-hoz nem került külföldi pénz + videó

Munkatársunktól
2022.11.15. 14:28 2022.11.15. 15:15
Molnár Csaba: A DK-hoz nem került külföldi pénz + videó

Miután Márki-Zay Péter a nyilvánosság előtt elmondta, hogy a kampányba az Egyesült Államokból csaknem kétmilliárd forint érkezett, az ellenzéki pártok – élükön Gyurcsány Ferenccel –, sorra határolódtak el a kijelentéstől, és nem győzik hangsúlyozni, hogy hozzájuk nem került külföldi pénz. Ezt azonban cáfolja Márki-Zay néhány megnyilvánulása.

Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter továbbra is azt hangoztatja, hogy nem került a DK-hoz külföldi pénz.  

Az árnyékkormányinfón azt mondta, hogy pártja soha semmilyen formában ezekből a pénzekből nem részesült. Leszögezte azt is, hogy azt, hogy Márki-Zay Péter ilyen pénzekhez jutott, ők maguk is a sajtóból tudták meg. Molnár Csaba ugyanakkor arról is beszélt, hogy a közös kampányban a Mindenki Magyarországa Mozgalom finanszírozhatott olyan dolgokat, amikről nekik nincs tudomásuk.

Márki-Zay Péter augusztus végén beszélt arról egy interjúban, hogy egy Amerikában működő, Action For Democracy nevű szervezettől még a nyáron is kaptak több száz millió forintot, amiből a kampány utolsó számláit fizették ki, a fennmaradó összegből pedig többek között tüntetéseket pénzelnek. 

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje korábban arról is beszélt, hogy az MMM számlája a központi kampány működtetését szolgálta. 

Egy vicc az árnyékkormány!

Még viccként is nehéz elfogadni, hogy Gyurcsányék árnyékminisztereinek tényleg volna bármilyen szakmai vagy politikai tekintélyük.

Borítókép: Molnár Csaba (Fotó: Videa)

Dollármilliókkal kitömött baloldal

Dollárbaloldal: szó sem lehetett mikroadományokról

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.