időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo

Újabb amerikai százmilliók a baloldal sajtójának

Munkatársunktól
2022.12.08. 21:37 2022.12.09. 17:52
Újabb amerikai százmilliók a baloldal sajtójának

A régi indexesek új blogjának főszerkesztője, a Gyurcsány Ferenc feleségével rendszeresen telefonálgató Dull Szabolcs bejelentette, hogy a most induló „oktatási" projektjüket az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) közel 300 millió forinttal támogatja – számolt be az Origó. 

A Dullék által címlapon „Indul a Telex Akadémia” címmel közzétett cikk szerint lesznek ingyenes és fizetős képzéseik is. Az Idea Alapítvánnyal közösen tanároknak, önállóan pedig 15–25 év közötti diákoknak szerveznek képzéseket. A Telex Akadémia szakmai igazgatója Munk Veronika tartalomfejlesztési vezető, ügyvezető igazgatója pedig Pusztay András.

Az Origó szerint a cikk utolsó bekezdése a legérdekesebb: 

A programunk ötletével több különböző, nyílt pályázaton is indultunk, végül az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) támogatja két évre 740  ezer dollárral. Ezt a pénzt nem a Telex működésére fordítjuk, hanem teljes egészében a fiataloknak szóló ingyenes programunkra és az oktatóközpont beindítására.

 

A Telex vezetője azt azonban „elfelejtette” megemlíteni, hogy a DRL a washingtoni külügyminisztérium egyik szerve, amely az amerikai adófizetők pénzéből működik, amit a washingtoni szövetségi kongresszusnak kell megszavaznia.

Nem ez az első eset, hogy amerikai pénzek érkeznek a magyar baloldalhoz, mint ismert, több mint hárommilliárd forintnyi dollárt kapott az Egyesült Államokból a baloldal az országgyűlési kampányra, csak az nem világos, hogy kiktől. 

Borítókép: Dull Szabolcs az Index.hu volt, a Telex.hu jelenlegi főszerkesztője (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.