Megafon – harcban a dollármédiával

Nem nyugszik sem a dollárbaloldal, sem a dollármédia, és még csak most jön a java – nyilatkozta lapunknak Kovács István, a Megafon Központ alapítója. Elmondta, a Megafon egy olyan kezdeményezés, amivel még keményebben lépnek fel a külföldről jövő beavatkozási kísérletek ellen, és ahol a jobboldali emberek is bátran elmondhatják a véleményüket. Ezt támasztották alá a szervezet véleményvezérei is, akik azt is hangsúlyozták, mennyi pénz áramlik külföldről a baloldali médiába.

2022. 12. 12. 5:55
Day Two Of The World Economic Forum (WEF) 2022
1240878821 Fotó: Bloomberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Célkeresztben vagyunk, a dollárbaloldal és a dollármédia is megy előre, ezért mi sem állhatunk le, és mindenkire szükség van – jelentette ki Kovács István a Magyar Nemzetnek. A Megafon Központ alapítója kifejtette, az a befolyásolási kísérlet a magyarországi választásokon, ami az amerikai demokrata körökből és a Soros György neve által fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítványokból jön, csak most kezd igazából körvonalazódni. – Úgy néz ki, hogy ez csak erősödik, mert a választások elteltével egyre durvább dolgok jönnek, ahelyett hogy rendeződtek és lenyugodtak volna a viszonyok – mondta.

Még keményebb kiállás

A Megafon alapítója hangsúlyozta: azt láthatjuk, hogy most már nemcsak a pártokat pénzeli ez a bizonyos hatalom dollárokkal, hanem közvetlenül a médiát és annak különböző projektjeit is. – Talán nekünk, megafonosoknak a legszembeötlőbb a Telex akadémiája, ahol nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot két intézmény között. Velük ellentétben a Megafon egy alulról jövő, magyar kezdeményezés, ami a magyar emberek érdekeit szolgálja – hasonlította össze a két médiumot.

Kiemelte: a Megafon nem egy politikai párt, sőt független azoktól szervezetileg és anyagilag is. Felidézte, már az elejétől kezdve rendkívül nagy az érdeklődés, a támogatás és a szeretet, amit a tenni akaró, jobboldali magyaroktól kapnak, és az látszik, hogy ugyanez a másik oldalon nincs meg magától, csak akkor, ha külföldről szervezik meg.

– Mi ezen kezdeményezések ellen a továbbiakban is fel fogunk lépni még keményebben, le fogjuk rántani a leplet, utánuk fogunk menni és el fogjuk mondani mindenkinek – fogalmazott az alapító. Hozzátette: ami a Megafonnal létrejött Magyarországon, az egy példa nélküli dolog. Szerinte ez egy olyan szervezet, ami a pártoktól független, de a politikával professzionális szinten foglalkozik. – Ezért is indokolt a politikai akcióközösség elnevezés, mert ez írja le a legjobban azt, amivé a Megafon vált az elmúlt két év alatt – vélekedett.

Kitért arra is, hogy sok száz átlagos, hétköznapi, jobboldali ember végezte már el a megafonos képzést gimnazistától nyugdíjasig. – Talán még ennél is többet számít, hogy bátrabban elmondják a véleményüket – fűzte hozzá. Kifejtette, nő az érdeklődés a Megafon iránt, ezért nem véletlen az sem, hogy egyre jobban szúrják a baloldali média szemét és egyre inkább kereszttűzbe fognak kerülni.

Musk és a nyílt sisak

Kovács István arra biztatott mindenkit, hogy jöjjön el a Megafonhoz, mert innentől csak nehezebb ütközetek várnak rájuk, és csak kellő számú tömeggel lehet ellensúlyozni a másik oldalon meglévő túlerőt. Hozzátette: anyagi forrásaik mellett maguk a közösségi platformok is baloldaliak.

– Ha valaki fellépne, azt megpróbálják elnémítani, melyre példa Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere. Miután megvette a Twittert és bejelentette, hogy megpróbálja felszámolni a baloldali cenzúrát, egyből nekiugrott az amerikai törvényhozás és az Európai Unió is cenzúrát sürget ellene. Talán ezért is fáj nekik, hogy mi nemcsak feljöttünk a pályára, hanem még jók is vagyunk rajta

– vonta le a következtetést a Megafon alapítója.

Elmondta azt is, hogy aki jelentkezni szeretne hozzájuk, az a Megafon.hu nevű oldalon tudja ezt megtenni egy rövid önéletrajz és motivációs levél feltöltésével. Tapasztalatai szerint sok száz ember tudott már ennek köszönhetően előrelépni, és aki még szeretne tovább tanulni, azok is részt vehetnek akár egynapos képzéseken is. A képzési rendszer csúcsán már olyan program található, ahol több hónapon keresztül naponta profi mentorok foglalkoznak a jelöltekkel, akik közül a legnagyobb elérésű média-véleményvezérek kerülnek ki – zárta gondolatait Kovács István.

– Sokat kell beszélni a dollárbaloldal és a dollármédia viselt dolgairól

– emelte ki Bohár Dániel riporter, a Megafon egyik legismertebb véleményvezére. – Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a saját állításukkal ellentétben ők egyáltalán nem független-objektívek, hanem a legdurvább balliberális propagandát visszhangozzák minden témában – hangsúlyozta. Rámutatott arra a különbségre is, hogy amíg a baloldali sajtó a független-objektív álca mögé rejtőzik, a megafonosok nyílt sisakkal vállalják, amit gondolnak. – Mi nem kertelünk, nem mismásolunk, hanem keményen elmondjuk a véleményünket és beleállunk a politikai harcba – fogalmazott.

Obama rémüldözik

Lapunk állandó publicistája, Apáti Bence, aki a közelmúltban csatlakozott a Megafonhoz, elmondta: Barack Obama volt amerikai elnök nyilvánvalóan rájuk gondolt, amikor arról beszélt, hogy rémisztő, ami Magyarországon a közösségi médiában történik. Hozzátette, ezt jól mutatja a Telexnek az amerikai baloldal által nyújtott 740 ezer dolláros, mintegy 300 millió forintos támogatás, illetve hogy a magát tényellenőrnek hívó Lakmusz is öt éven át jut európai pénzforrásokhoz. Úgy vélte, fel kell készülni arra, hogy egyre több külföldi pénz fog érkezni a baloldali médiába.

Az amerikai Médiakutató Intézet egy napokban publikált tanulmánya szerint Soros György legalább 235 médiumot és médiaszervezetet finanszíroz világszerte, melyeken keresztül befolyásolja a közvéleményt és népszerűsíti a „nyílt társadalom” eszméjét – írta tegnap a Metropol. Hozzátették: Soros a médiabirodalmát arra használja, hogy népszerűsítse az abortuszpártiságot, a marxista gazdaságtudományt, a környezetvédelmi szélsőségeket, valamint az LMBTQ-fanatizmust.

Borítókép: Soros György (Fotó: Getty Images)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.