Színes programokkal várja idén a vendégeket az Ügetőszilveszter

Ügetőversenyek mellett agárfutamok és fiatal pónilovasok is várják az Ügetőszilveszterre érkezőket az óév utolsó napján – tájékoztatott a Kincsem Park ügyvezető igazgatója szerdán az M1 aktuális csatorna esti adásában. Pécsi István szerint Budapest egyik fő szilveszteri kulturális eseménye az Ügetőszilveszter, amely egyben a világ legnagyobb szilveszteri lóversenyeseménye is.

Magyar Nemzet
2022. 12. 29. 9:37
null
Budapest, 2021. december 31. Zsokék az Ügetõszilveszter 2021 óévbúcsúztató versenynapon a Kincsem Parkban Budapesten 2021. december 31-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója az M1-en emlékeztetett: az Ügetőszilveszter 1999 óta Budapest legnagyobb szabadtéri óévbúcsúztató sporteseménye, a Kincsem Park legnépszerűbb versenynapja. Az esemény még a Kerepesi úti pályán indult, kezdetben főiskolásokat, egyetemistákat céloztak meg és néhány év alatt már mintegy tízezerre nőtt a látogatók száma – részletezve, hozzátéve: az Ügetőszilvesztert átmentették a Kincsem Parkba az új ügetőpályára, ahol a koronavírus-járvány előtt már mintegy húszezren voltak kíváncsiak a programokra. Az ügyvezető igazgató kiemelte: az idei előzetes jegyeladások is azt mutatják, hogy sokan lesznek szilveszterkor az ügetőn. Felidézte, hogy a századik Magyar Derby programján nyáron több mint tízezren vettek részt, az Ügetőszilveszterre pedig ennek dupláját várják.

A Kincsem Park honlapjának tájékoztatása szerint a kapukat délben nyitják, az első ügetőfutam 13 órakor kezdődik és várhatóan este nyolc óráig tartanak a programok, amelyek tűzijátékkal zárulnak. A legizgalmasabbnak  a színészek, sportolók és újságírók versenye, a Zenthe Ferencről és Bubik Istvánról elnevezett két futam ígérkezik.

Az ismert emberek közül idén is rajthoz áll Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, aki eddig a legtöbbször vett részt az Ügetőszilveszteren, de világbajnoki bronzérmes gátfutó vagy Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, Epres Attila színművész, Vida József bankár és Pintér Zoltán labdarúgó is ott lesz majd. Török Olivér, az M4 Sport műsorvezetője két futamban is indul, az egyikben győzelemre is esélyes lóval áll rajthoz, a legnagyobb ellenfele a címvédő Bács Péter lesz. Elmondta: 2015-ben vett részt először hajtóként az Ügetőszilveszteren, majd 2017-ben nyert és akkor is mindkét futamban indult.

A legrangosabb futam a Tippmix – Lovaregyleti Díj lesz a pálya legjobb lovaival, továbbá agárversenyt is rendeznek a Kincsem Parkban található Nemzeti Agárstadionban. Pécsi István arról is beszélt a műsorban, hogy a szilveszteri programok között tartják meg a Magyar Póni Championátus szuperdöntőjét is, ahol fiatal pónilovasokat láthat a közönség. 

A versenynap délutánján a Kincsem Park Panoráma étterme mellett a Food Truck Show Hungary csapata is várja a látogatókat, akiknek, akiknek azt javasolják, hogy bár jó idő várható, alaposan öltözzenek fel.

Borítókép: Fogatok az ügetőszilveszteren (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.