Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Hiába tagadta volna Ujhelyi, kiderült, hogy szoros kapcsolatban állt Eva Kailival

Előkerültek a képek: konferenciát szerveztek és közös fotót is készítettek a fiatal EP-képviselők.

Forrás: Origó2023. 01. 13. 9:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Személyesen semmilyen kapcsolatban nem voltam az érintett képviselőkkel és szakértőikkel – jelentette ki 2022. december 12-én Ujhelyi István a Mandinernek a példátlan baloldali korrupciós botrány kitörését követően. Ekkortájt helyezte vizsgálati fogságba a belga rendőrség Eva Kailit, az Európai Parlament szocialista alelnökét és további három gyanúsítottat, akiket a hatóságok egy Katarral kapcsolatos korrupciós ügyben folytatott nyomozás során vettek őrizetbe.

Az Origó a ma megjelent cikkében viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy az MSZP-ből már kilépett, de továbbra is az európai S&D frakcióban ülő Ujhelyi István nem mondott igazat. Több kép is bizonyítja ugyanis, hogy korábban szoros kapcsolatban állt a mostani korrupciós botrány főszereplőjével, Eva Kailival. 

Még 2017 októberében választották meg Ujhelyit a negyven éven aluli EP-képviselők alelnöknek, míg Eva Kailit elnöknek választották. Közös fotó is készült megválasztásuk után – emlékeztetett a portál. 

Ujhelyi István Eva Kailival. Forrás: Origó

Ujhelyi az Európai Parlamenten belül máshol is szorosan együttműködött a több mint 1,5 millió euró készpénzzel lebukott Kailival. Konferenciát is szerveztek közösen Brüsszelben, ami a médiaszabadsággal foglalkozott, ahová főként Soros-szervezeteket (Riporterek határok nélkül) és magyar baloldali médiumokat (az akkor megszűnő Népszabadság) is hívtak. Természetesen erről a rendezvényről is több kép készült – hívta fel a figyelmet az Origó. 

Egymás mellett ültek a konferencián, bár Ujhelyi állítólag nem ismerte Kailit. Forrás: Origó

Tehát Ujhelyi azon 2022. decemberi állítása, hogy semmilyen kapcsolatban nem volt a súlyos korrupciós botrányba keveredő Kailival, egyszerűen hazugság volt

– vonta le a tanulságot a portál. 

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Eva Kaili szintén kapcsolatban állt Dobrev Klárával, illetve az MSZP-s Gurmai Zitával, aki 2019-ig volt EP-képviselő. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.