időjárás 17°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo
Fidesz: Annyit költöttek a vagyonkezelőnél a vezérigazgatói irodára, hogy LED-televíziókkal is teleaggathatták volna a falat

Forráshiányra panaszkodnak Miskolcon, de nyaralófelújításra futja

Borsodi Attila
2023.03.22. 15:59 2023.03.22. 16:03
Forráshiányra panaszkodnak Miskolcon, de nyaralófelújításra futja

Csaknem nettó százmillió forintból újították fel a borsodi vármegyeszékhelyen az önkormányzat vagyonkezelőjénél, a Miskolc Holding Zrt.-nél a cég vendégházát és a vezérigazgató irodáját a vendégváróval együtt, miközben a város baloldali vezetése szüntelenül forráshiányra panaszkodik. A Fidesz–KDNP szerint a baloldal helyi emberei csak a miskolciakra sajnálják a pénzt, magukra szívesebben költenek.

Megdöbbentő, hogy miközben másról sem hallani a miskolci baloldal vezetőitől, minthogy a városnak nincs pénze semmire, az önkormányzat vagyonkezelőjénél, a Miskolc Holding Zrt.-nél több mint nettó 60 millió forintért újíttatták fel a cég bükkszentkereszti vendégházát, a vezérigazgatói iroda és vendégváró felújítására pedig csaknem nettó 32 millió forintot költöttek a borsodi vármegyeszékhelyen – nyilatkozta lapunknak a miskolci Fidesz–KDNP frakciószóvivője. Hollósy András emlékeztetett arra: a baloldali vezetésű Miskolcon nagyon sok gondot okozott, hogy a városban, legalábbis látszatra, a szavak szintjén folyamatosan spórolnak. Emiatt 2019 végétől több hullámban jelentősen csökkentették a tömegközlekedésben a járatszámokat.

A követhetetlen és rendre változó menetrend a munkába járó és a busz- és villamosjáratokat használó miskolciak életminőségét jelentősen rontotta, miközben a választási ígéret éppen arról szólt, hogy javítják a színvonalat.

Szavai szerint emellett romlott a városban a köztisztaság és az emberek szubjektív biztonságérzete is, utóbbi azzal is összefügg, hogy a miskolci önkormányzati rendészettől is forrásokat vontak el.

Persze a város vezetése mindig akkor van pénz híján, amikor a lakosság érdekeit kellene nézni, magukra szívesebben költenek. Emlékezzünk vissza például, hogy a baloldali városvezetés legfelsőbb köre, így a polgármester, az alpolgármester, a város cégeit tömörítő holding vezérkara közvetlenül az áprilisi választások előtt egy dubaji konferencián vett részt, ami több millió forintba került. Emellett futotta az elmúlt időszakban a vármegyeszékhelyen kreált pozíciókra, dupla tanácsnoki díjazásokra és luxusbuszvásárlásra is

– mutatott rá Hollósy András. Mint kiderült, volt pénz arra is, hogy felújítsák a Miskolc Holding Zrt. nyaralóját, illetve a vezérigazgató irodáját és a vendégvárót is sok millió forintért. – Ráadásul az utóbbi fejlesztésnél csak a bútorok beszerzésére több mint nettó kilencmillió forintot költöttek. Ennyi pénzből akár új LED-televíziókat is szerelhettek volna a falra, reméljük, nem így történt – mutatott rá Hollósy András.

Borítókép: Hollósy András nem érti, mi folyik a Miskolc Holding Zrt.-nél (Forrás: Facebook/Hollósy András) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.