Deutsch Tamás: Válaszoljon az Európai Bizottság!

Az Európai Parlament Fidesz-delegációja levélben fordult az Európai Bizottsághoz, hogy választ kapjon, milyen módon játszott össze a dollárbaloldallal.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 12:41
null
Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői kemény hangvételű írásbeli kérdéssel fordultak az Európai Bizottsághoz, mert abban az ügyben várnak nem mismásoló választ a brüsszeli testülettől, hogy milyen módon játszott össze a magyar dollárbaloldallal annak érdekében, hogy Magyarországgal szemben a politikai nyomásgyakorlás eszközét alkalmazzák – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban az MTI-nek adott nyilatkozatában.

– Közismert tény – habár ez politikusi személyiségével összefüggésben szinte elképzelhetetlen –, hogy néhány héttel ezelőtt Gyurcsány Ferenc tiszta vizet öntött a pohárba. Rá nem jellemzően – mivel ő a hazudozás művésze a magyar közéletben – világosan és egyértelműen a nyilvánosság előtt is beismerte egy rádióinterjúban, hogy a magyar dollárbaloldal összes európai parlamenti képviselője, főként pártja, a DK EP-képviselő minden energiájukat latba vetve a saját hazájuk és a magyarok ellen dolgoznak – hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus.

A képviselő emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc nem kevesebbet állított, hogy nincs semmilyen megalapozottsága annak, hogy az Európai Bizottság bármiféle jogi, jogállamisági kifogást emeljen Magyarországgal szemben, és ő maga ismerte be a nyilvánosság előtt, hogy az Európai Bizottságnak politikai kifogása van Magyarországgal kapcsolatban, ami önmagában elképesztő.

Folyamatosan egyeztetett a baloldal

– Az Európai Unió alapszerződésével ellentétes ez a bizottsági magatartás, ami ezt a politikai véleménykülönbséget jogi köntösbe öltözteti, hogy szó szerint idézzem a magyar dollárbaloldal vezetőjét – mutatott rá.

Hozzátette: Gyurcsány azt is elismerte, hogy ennek a politikai nyomásgyakorlás jogi köntösbe öltöztetésének a munkálataiban kőkeményen, hatalmas energiával vettek részt a dollárbaloldal európai parlamenti képviselői. – Folyamatosan egyeztettek az Európai Bizottság tagjaival, és ők találták ki a Magyarországgal szemben megfogalmazott politikai elvárásokat, a kizárólag csak ürügyként szolgáló úgynevezett jogállamisági mérföldkő feltételeket, amelyeket végül a testület befogadott – szögezte le Deutsch Tamás.

Elmondta, hogy a bizottsághoz intézett levelükben három világos és egyszerűen megválaszolható kérdést tettek fel.

– Az első kérdésünk arra vonatkozik, hogy az Európai Bizottság tagjai és munkatársai, tehát a brüsszeli bürokrácia vezető tisztségviselői közül konkrétan kik és hány alkalommal folytattak titkos, nem nyilvános politikai egyeztetéseket a magyar baloldali politikusokkal a Magyarországot érintő európai bizottsági lépésekről szóló döntéseket megelőzően. Ez azért lényeges kérdés, mert az Európai Bizottság működésére vonatkozó világos, egyértelmű és szigorú alapszerződési rendelkezés pártatlan, elfogulatlan, pártpolitika-semleges eljárást ír elő az egész testület számára – hangsúlyozta.

Mint fogalmazott, a második kérdés arra vonatkozik, hogy a jogi köntösbe bújtatott politikai követelések közül pontosan melyeket javasolták a magyar baloldali politikusok, a harmadik pedig arra, hogy tettek-e javaslatot ezeken a titkos politikai egyeztetéseken arra, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény eltörlése is az Európai Bizottság által támasztott feltételek között legyen.

A politikus úgy véli továbbá, hogy a magyar baloldal politikusai folyamatosan lépnek ugyanabba a folyóba, például Donáth Anna, a Momentum politikusa hosszú ideig tagadta, hogy egyeztetést folytatott volna európai biztosokkal, a Magyarországra gyakorolt politikai nyomásgyakorlást elősegítve, azonban a politikus végül bevallotta az ellenkezőjét.

Csoda, ha válaszolnak

Deutsch szerint a bizottságnak egy hónapja van, hogy válaszoljon a kérdésekre. – Csodálkoznék, ha most kivételesen betartanák, és egyébként pedig ha nem tartják be, akkor majd tájékoztatnak minket arról, hogy még mennyi idővel hosszabbítják meg a válaszadást, mi meg türelemmel kivárjuk – mondta.

A brüsszeli korrupciós ügyekkel kapcsolatban elmondta: a brüsszeli korrupció rendszere arra épül, hogy az Európai Unió intézményein kívüli szereplők, keleti államok, nyugati NGO-k, az üzleti élet szereplői pénzért, más javakért cserébe politikai befolyást vásárolnak törvénytelenül. Korrumpálják a döntést előkészítőket és a döntéshozókat az Európai Parlamentben, az Európai Bizottságban, ami azt mutatja, hogy nem az európai polgárok érdekében, nem az európai polgárok akaratát képviselve működik ez az egész brüsszeli gépezet.

– Jövőre ismét európai választások lesznek, ami lehetőséget ad a brüsszeli korrupciós mocsár lecsapolására. El kell zavarni azokat, akik ezt a rendszert működtetik, mert ha ők maradnak, akkor újabb és újabb formában, de ez a rendszerszintű korrupció megmarad 

– hangoztatta Deutsch Tamás.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.