Kari Lake: Orbán Viktor és Donald Trump béketeremtők

Putyin és Zelenszkij akár Budapesten is tárgyalhatna a békéről – mondta az arizonai kormányzójelölt.

2023. 05. 05. 12:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor és Donald Trump igazat beszélő és béketeremtő emberek, akiket az álhírekkel próbálnak megsemmisíteni. Ezt vissza kell szorítanunk, amit erős vezetőkkel meg lehet valósítani 

– mondta Kari Lake, az Amerikai Egyesült Államok Arizona államának kormányzójelöltje a budapesti CPAC rendezvényen elmondott beszédében. Orbán Viktorról kijelentette: nagy öröm, hogy ő egy erős vezető, aki keményen dolgozik és egy kedves úriember is.

Hangsúlyozta: nagyon jó ötlet Budapesten tárgyalóasztalhoz ültetni Ukrajna és Oroszország képviselőit azért, hogy a háború minél hamarabb befejeződjön. Az Egyesült Államok eddig 170 milliárd dollárt költött Ukrajna támogatására, miközben délről Amerikába drogkartellek érkeznek. „A pénzt ki kell vonni” ebből a háborúból, Vladimir Putyinnak és Volodimir Zelenszkijnek pedig tárgyalnia kell egymással – vélekedett az amerikai politikus.

A kormányzójelölt mesélt gyermekkoráról, arról, hogy vidéken nőtt fel, nyolc lánytestvére közül ő volt a legfiatalabb és egy fiútestvére is született. Beszélt arról is, hogy közel huszonhét évig ő volt Arizona vezető hírműsorának a hangja, majd jól fizető pályafutását feladta, mert úgy érezte, nem mondanak igazat az embereknek és nem akarta kölcsönözni a hangját a propagandának. Ezután lépett a politika mezejére, amikor Arizona határait a mexikói drogkartellek ellenőrizték. Ennek hatására elhatározta, hogy falat fognak építeni és megvédik az állampolgáraikat. Egy egészséges környezetet akartak létrehozni a gyerekeknek, ahol olyan oktatásban részesülhetnek, amelynek eredményeként a társadalom hasznos tagjai válnak belőlük, de a hajléktalanságot felszámoló tervekkel is előálltak – idézte fel.

Kari Lake kiemelte: nem tudhatta, hogy Budapesten fogja meglátni az a politikát, amiről csak álmodoznak Arizonában. 

Mint elmondta, eljött vele a lánya, akinek a csomagjait elvesztette a légitársaság, így a lánya egész nap Budapesten kóborolt és vásárolt, de Kari Lake egy percig sem aggódott miatta, annyira biztonságban érezte. Ezt szeretné tapasztalni hazájában is – fűzte hozzá a politikus.

Borítókép: Kari Lake egykori televíziós, Arizona állam kormányzójelöltje (Fotó: Havran Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.