„Arra ment ki a játék, hogy a világsajtó azzal legyen tele, hogy az orbáni diktatúra rendőrsége gyerekeket ver!”

Még az ellenzéki oldalon is többen egyetértenek azzal, hogy arányosan lépett fel a rendőrség a státustörvény ellen tartott tüntetésen a karmelitánál.

Magyar Nemzet
2023. 05. 08. 10:04
tüntetés
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a balliberális média a hatóságok túlkapását igyekszik bizonygatni, még az ellenzéki oldalon is többen egyetértenek azzal, hogy arányosan lépett fel a rendőrség a státustörvény ellen tartott tanár-diák tüntetésen a karmelita kolostornál. A Mandiner.hu cikke szerint a jobboldali elfogultsággal nehezen vádolható író, Kende Péter a Klikk TV „Mélyvíz” című műsorában fejtette ki a véleményét, miszerint a rendőrség azt tette, ami a feladata volt. 

Szemben az első alkalommal, tegnap elhangzott a felszólítás az »abbahagyásra«, és elhangzott a figyelmeztetés is, hogyha nem… akkor kényszerintézkedések következnek. Tehát nagyobb a valószínűsége annak, hogy tegnap még a könnygázhasználat is legális volt. Mi több, – ahogy láttam, hogy a gyerekek nem hagyják abba, nem mennek el, továbbra is próbálják leszedni a kordont – akkor ez a feladat, akkor ezt kell tenni 

– vélekedett Kende Péter.

A 444.hu beszámolója szerint az íróhoz hasonlóan Szalóki Ági előadóművész is egyetértett azzal, hogy jogos volt a rendőrök fellépése. „Szerintem tök oké, hogy néhány kordonbontót lefújtak könnygázzal az egytől egyig sorszámot viselő rendőrök” – fogalmazott egy kommentvitában az előadóművész, majd a 2006-os eseményekkel állította párhuzamba a történteket. Mint írta, „2006. október 23-án ahhoz, hogy emberek tucatjait gumibotokkal és viperákkal véresre verjék és fémbetétes cipővel a lábukon a földön rúgdossák a sorszám nélküli rendőrök, elég volt, ha épp hazafelé tartottak a Bródy Sándor utcában vagy a Károly krt-on. Az arányérzékem azt súgja, hogy az ellenzékiek mostani jajongása kissé túltolt. Akkor viszont nagy volt a hallgatásuk” – mutatott rá. 

 

Schiffer András ügyvéd a Magyar Jelen Nyílt Sisak című műsorában pedig egyértelműen kijelentette:

 ami kedden történt, az nem a pedagógusbér-emelésről, nem az óraszámemelésről szólt, hanem klasszikust megidézve, hogy készüljenek k…rva jó képek arról, hogy a rendőrség gyerekeket ver. Erre ment ki a játék, hogy a világsajtó, a BBC, CNN azzal legyen tele, hogy az orbáni diktatúra rendőrsége gyerekeket ver! 

– szögezte le. 

A történtek kapcsán a Mandinernek adott interjúban a Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén egyértelművé tette:  garázdálkodni, rombolni, építkezési területre betörni tilos, közintézményeket megtámadni szintén. Ezek jogellenes cselekedetek, tehát a rendőrség arányosan, szakszerűen lépett fel. Gulyás Gergely szerint ugyanakkor a jogszabályokat betartva lehet tiltakozni, és az elmúlt években a rendőrség bebizonyította, hogy milyen profin kezeli ezeket a tüntetéseket. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.