Több mint húsz évvel korábbi gyilkosság miatt emeltek vádat két kidobó ellen + videó

Vádat emeltek két férfi ellen, akik huszonhárom éve vonatbalesetnek próbáltak beállítani egy gyilkosságot – tájékoztatta az MTI-t a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Ügyészség2023. 07. 21. 10:46
Vonatbalesetnek álcázott 2000-ben történt gyilkosság helyszíni szemléje a kecskeméti diszkótól nem messze lévő vasúti sínpályán Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a két férfi kidobóként dolgozott egy kecskeméti diszkóban, ahová 2000. október 1-jén a sértett vendégként tért be, majd nem sokkal később szóváltásba keveredett az egyik kidobóval. A vádlott a társával együtt kivitte a vendéget a diszkóból, ököllel és viperával addig verték, amíg eszméletét vesztette, és összeesett. Ezután úgy döntöttek, hogy az eszméletlen férfit nem hagyják életben, és elhatározták, hogy a gyilkosságot vonatbalesetnek álcázzák.

A magatehetetlen sértettet a közeli vasútvonalhoz vitték. A sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna. A vádlottak bíztak benne, hogy a vonatgázolás okozta sérülések elfedik a bántalmazások nyomait is. 

A magára hagyott sértettet egy menetrend szerinti vonat elgázolta, és a férfi a helyszínen életét vesztette.

A főügyészség a két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és fegyházbüntetést indítványoz velük szemben. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda 2022. december 1-jén tudatta, hogy a korábban vonatbaleset hitt ügyben gyilkosságra vonatkozó információk kerültek elő egy orgazdaság miatt folytatott nyomozás közben. 

Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte. 

A rendőrség közölte: a negyvenhét éves N. Tamást kecskeméti otthona közelében, a negyvenkilenc éves V. Lajost pedig nagyvenyimi munkahelye előtt fogták el.

Borítókép: Részlet a helyszíni szemlén készült felvételből (Forrás: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.