Figyeljen, így fog változni a boltok nyitvatartása hétvégén

Nem kell kétségbeesni.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 08. 17. 19:23
null
Hévíz, 2023. március 26. Zárva feliratú tábla egy, a nyári turista szezon elõtt még nem mûködõ kereskedelmi üzlet kirakatában. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a nagyobb élelmiszerboltok többsége általában nyitva tart a hét utolsó napján, de az államalapítás ünnepe – augusztus 20. – idén vasárnapra esik. Ezért most ezek zárva lesznek, viszont nem dől össze a világ, ha aznap kell beszereznie valamilyen élelmiszert. Az Origó cikkéből kiderül, hogy merre érdemes útnak indulni, ha nem szeretnénk üres kosárral hazaállítani.

A nemzeti ünnepet megelőző szombaton, vagyis augusztus 19-én, valamint az utána következő hétfői munkanapon, augusztus 21-én, az üzleteknek a normális nyitvatartása lesz érvényben.

Viszont augusztus 20-án a jogszabályok alapján a nagy üzletláncok egységei zárva lesznek.

Ugyanakkor egyes üzletláncok – Reál, Coop, CBA – néhány kisebb egysége nyitva tarthat ünnepnapon is, ezekről az adott boltban kaphat tájékoztatást a vásárló, illetve érdemes az üzletlánc honlapján is ellenőrizni a konkrét bolt nyitvatartását augusztus 20-ra vonatkozóan – hangsúlyozta a hírportál.

Vannak azonban olyan kiskereskedelmi üzletek, amelyek biztosan nyitva lesznek az ünnepnapon is:

  • a benzinkutak
  • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak (az ügyeletes gyógyszertári nyitvatartásról az OGYÉI honapján található tájékoztatás és kereshető adatbázis)
  • az önálló virágboltok
  • az újságosok
  • az édességboltok
  • a vendéglátó- és szórakozóhelyek a kisebb, boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.
     

Azt is fontos tudni, hogy a benzinkutaknál működő, valamilyen lánchoz tartozó üzletek (pl. Spar, Tesco, Fresh Corner) is nyitva lesznek, ahogy az éjjel-nappali boltok sem zárnak be a nemzeti ünnep napján – mutattak rá.

Borítókép: illusztráció (Forrás:MTVA/ Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.