Lehet, hogy a hétvégén már nem fog fürdőzgetni a Balatonban, jön a lehűlés

Áztató eső nem lesz, lehűlés igen.

2023. 09. 11. 17:25
null
Zamárdi, 2023. augusztus 24. Fiatalok a Strand Fesztiválon Zamárdiban 2023. augusztus 24-én. A fesztivált augusztus 23. és 26. között rendezik meg a Balaton-parti településen. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn derült, kedden kissé fátyolfelhős, száraz időre van kilátás a továbbiakban is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb, míg belvárosokban és vízpartokon enyhébb lehet a hajnal – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hozzáfűzik, 

a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 29 és 33 fok között várható.

Ez nyilván arra utal, hogy akinek már elege van a nyár melegéből, kedden is szenved majd, azonban az Időkép előrejelzése azt is mutatja, hogy csütörtökön fordul egyet a világ, és a meteorológiai ősz lassan megérkezik Magyaroroszágra. 

Az előrejelzésben arról számolnak be, hogy záporokkal, zivatarokkal érkezik a lehűlést hozó hidegfront, csütörtökön már sehol sem lesz 30 foknál melegebb. Írnak arról is, hogy országos, áztató esőre továbbra sem számíthatunk, ezzel szemben az intenzívebb gócokból lokálisan akár 15-25 milliméter eső is lehullhat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.