Atrocitások nélkül telt a hétvége Sopronban, nemkívánatosak a neonácik és az antifák

A polgármester köszönetet mondott a rendőrségnek.

Forrás: Kisalföld2023. 10. 10. 23:23
null
Göteborg, 2017. szeptember 30. Az Északi Ellenállási Mozgalom (NMR) neonáci csoport tagjainak felvonulása Göteborgban 2017. szeptember 30-án. A mintegy ezer felvonulót tízezer ellentüntetõ várta. (MTI/EPA/Fredrik Sandberg) Fotó: FREDRIK SANDBERG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben nagy médiavisszhangot kapott, hogy neonáci kongresszust szerveznek Sopronban október 6. és 8. között. A rendezvény hírére a rendőrség és Farkas Ciprián polgármester is reagált.

Közleményükben hangsúlyozták: 

zéró toleranciát hirdetnek ezekkel a jelenségekkel szemben, melyeket a jog eszközeivel is üldöz.

A hétvégéről Farkas Ciprián elmondta: atrocitások nélkül zajlott le, és köszönetet mondott a helytálló rendőrségnek – írja a Kisalföld.

A polgármester pénteki bejegyzésében már leszögezte, hogy a rendőrség határozott fellépésre készül minden szélsőséges elemmel szemben, amely megjelenik a városban.

Sem antiszemitákkal és neonácikkal, sem a szélsőbaloldali antifa-mozgalommal nem vagyunk hajlandóak semmilyen közösséget vállalni

– írta Farkas Ciprián.

A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy szélsőjobboldali szervezetek neonáci kongresszust hirdettek Sopronba a hétvégére. A szélsőségesek egész Európából útnak indultak, de az I. Gerd Honsik Európa-kongresszust a neonácik nem egyeztették a magyar hatóságokkal. Sopron önkormányzata nevében Farkas Ciprián polgármester elhatárolódott a rendezvénytől. Lapunk azt is megírta, hogy a rendezvény hírére szervezkedésbe kezdtek a Momentum mellett osztrák és magyar antifák is, amelyek meg akarták akadályozni a neonácik háromnaposra tervezett találkozóját.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Fredrik Sandberg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.