időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

Tízmilliókat emészt fel Niedermüller propagandacsapata

Magyar Nemzet
Forrás: Origó
2023.10.04. 16:33 2023.10.04. 18:32
Tízmilliókat emészt fel Niedermüller propagandacsapata

Annak ellenére, hogy állandóan pénzhiányra panaszkodik, 19 kommunikációs munkatársat alkalmaz Niedermüller Péter, amivel éves szinten tízmilliókat vesz ki az erzsébetvárosiak zsebéből – tudta meg az Origó. A munkatársak között van Nyakó István, az MSZP egykori szóvivője is.

A gazdasági nehézségek ellenére a Gyurcsányhoz közeli Niedermüller Péter 19 fővel működő kommunikációs apparátust tart fenn Erzsébetvárosban – tudta meg az Origó.

Van közöttük médiamunkatárs, kommunikációs referens, újságíró, videós és kommunikációs tanácsadó is.

Ha csak minimálbérre is vannak bejelentve, tízmilliókba kerülhet évente ennek a csapatnak a fenntartása az erzsébetvárosiaknak.

Természetesen több ismerős régi motoros is feltűnik a munkatársak között, ilyen az egykori MSZP-szóvivő, Nyakó István is, valamint több egykor, a szocialisták sajtóosztályán dolgozó személy is. Megtaláljuk a munkatársak között a 168 Óra egykori munkatársát, Barát Józsefet, de feltűnik Komlósi Gábor is.

Viszonyításként az erzsébetvárosinál jóval nagyobb fideszes vezetésű XVI. kerületben mindössze hárman végzik a kommunikációs feladatokat.

A nagyszámú kommunikációs munkatárs ellenére a kerület hivatalos közösségi oldalára kevesebb mint ötezer kedvelés érkezett, és nagyjából ugyanennyien követik.

Azért is furcsa a baloldali vezetés részéről a 19 kommunikációs munkatárs alkalmazása, mert korábban a kerületben ingatlaneladásokba kezdtek az állítólagos pénzhiány miatt.

A vélhetően jelentős kiadások mellett, a polgármester vezetésével három és fél milliárd forint értékben adná el vagyonát a balliberális vezetés.

A korábbi viták során a Fidesz-frakció elmondta, a jelenlegi ingatlanpiaci környezet nem alkalmas arra, hogy ilyen rekordmértékben váljanak meg ingatlanoktól, de mivel a baloldali vezetés teljesen felélte a fideszes vezetés után hagyott rekordmegtakarítást, és nem tudott megfelelően gazdálkodni a közel 50 százalékkal nagyobb bevételből. Hogy a választásig valami érdeminek látszó fejlesztést végre tudjanak hajtani, ahhoz nagy értékű ingatlanokat kellett eladniuk.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy egyáltalán nem garantált Niedermüllerék részéről, hogy Karácsony Gergelyt támogatnák a jövőben. Egyre inkább úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely botránya kellemetlen a Demokratikus Koalíciónak. Az ATV-ben Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy ugyan sűrűn beszélnek a főpolgármesterrel telefonon, de még nem döntöttek a sorsáról, arról, hogy támogatják-e a főpolgármester-jelöltségben.

Borítókép: Niedermüller Péter és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.