Európa határait csak a magyar modell tudja megvédeni

Ha beengedik a migránsokat, soha többé nem fogják tudni kitoloncolni őket.

2023. 12. 30. 8:03
ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz a közösségi oldalán közzétett posztban leírja Orbán Viktor szavait a migrációval kapcsolatban, és kijelentik, hogy csak a magyar modell működik.

A magyar szabályozás úgy rendelkezik, hogy ha valaki be akar utazni Magyarországra, annak be kell nyújtania az iratait a magyar hatóságokhoz, de Magyarország területén kívül kell várakoznia, például Szerbiában. Akkor léphet be, ha pozitív választ kapott – írják.

A migrációra ez az egyetlen jó megoldás

– hangsúlyozták.

Senki se léphessen be európai területre addig, amíg nem kapja meg a hatóság eljáráson alapuló engedélyét. A migránsoknak kint kell várakozniuk, különben nem fog működni a dolog. Ez az én személyes tapasztalatom. Ez nem elmélet. Több mint nyolc éve harcolok a migráció ellen, és tudom, hogy ez az egyetlen megoldás.

– idézték a miniszterelnököt.

Ha beengedik a migránsokat, soha többé nem fogják tudni kitoloncolni őket, függetlenül attól, hogy milyen kifinomult jogi fogalmakat használnak, mint például a reformban említett „az EU-ba való be nem lépés fikcióját”. Ennek nincs jelentősége, mert hús-vér személyekről, valódi emberekről van szó, akik beléptek, és nem fogják tudni visszaküldeni őket. A saját kultúrájukat, a saját társadalomfelfogásukat, a saját értékeiket fogják képviselni. Nem úgy fognak viselkedni, ahogy azt az értelmiségiek szeretnék – közölték Orbán Viktor kijelentését.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.