Hiába a halálos gázolások: Karácsonyék teszetoszasága emberéletekbe kerülhet + videó

Tovább csúszik az ígért sebességmérő kamerák kihelyezése Budapesten.

Forrás: Hír Tv2023. 12. 15. 18:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megakadtak a tárgyalások a fővárossal az újonnan kihelyezendő sebességmérő eszközökről a rendőrség beszámolója szerint, Karácsony Gergelyék pedig egyelőre hallgatnak a traffipaxokról – adta hírül a Hír TV. Mint arról lapunk is beszámolt, első fokon öt év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki februárban ittasan halálra gázolt egy villamosmegállóban várakozó 23 éves lányt Budapesten. A bíróság egyúttal végleges hatállyal eltiltotta a vádlottat a közúti járművezetéstől. Júliusban pedig egy újabb gyorshajtó a szalagkorlátot átszakítva halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon. Karácsony Gergelyék ezt követően döntöttek úgy, hogy városszerte traffipaxokat fognak felállítani, az, hogy csak miért most, a főpolgármester Facebook-bejegyzésében rendszerszintű problémákról beszélt és a kormányt okolta. Azonban csakhamar kiderült az igazság. 

A rendőrség levélben kért segítséget a főpolgármestertől négy darab traffibox kihelyezéséhez, amelyre hónapokig nem érkezett válasz. 

Csodálkozik-e bárki is azon, hogy Karácsony Gergely ígéretéből nincsen semmi? Bármilyen szörnyű tragédiát képes kihasználni arra, hogy kiálljon a kamerák elé vagy éppen Facebook-posztban jelentse be, hogy éppen mit fog majd csinálni, így vagyunk a sebességmérő kamerákkal is. Semmi nem történt az ügyben. A Fővárosi Közgyűlés már többször foglalkozott ezzel a kérdéssel, de érdemi megvalósításra nem került sor. Ez Karácsony Gergely Budapestje, sok beszéd, nulla cselekedet 

– mondta  Wintermantel Zsolt, a budapesti Fidesz frakcióvezetője.

A baloldali vezetésű II. kerület már meg tudta oldani azt a problémát, amit Karácsony eddig képtelen volt. Mint arról tudósítottunk, önkormányzati forrásból telepítenek lézeres sebességmérőket a II. kerület hét pontjára. Mint a kerület vezetője kiemelte: a közbiztonsági fejlesztés a II. kerületi önkormányzat és a rendőrség együttműködésével valósulhatott meg.

Borítókép: Remélhetőleg nem csak a traffiboxok közelében fogják betartani a sebességet a közlekedők (Fotó: Kurucz Árpád)

 

 

 

 

Borítókép: 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.