Kocsis Máté: Megvédjük saját érdekeinket és szuverenitásunkat

A frakcióvezető egy lakossági fórumon beszélt Brüsszelről és a nemzeti konzultációról.

2023. 12. 01. 10:25
KOCSIS Máté
Budapest, 2023. november 13. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje beszél a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szuverenitás címû konferenciáján a Várkert Bazárban 2023. november 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője csütörtökön, a pécsi fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, nem szabad megengedni, hogy a brüsszeli elit olyan döntéseket erőltessen ránk, amelyek károsak Magyarországnak és károsak a magyar embereknek. A kormánypárti politikus ezért arra kért mindenkit, hogy vegyen részt a nemzeti konzultáción. 

Minden olyan sorsdöntő kérdésben, amelyben Magyarország vitában áll az Európai Bizottsággal (EB), a brüsszeli elittel, fontos megkérdezni a magyar emberek véleményét

 – jelentette ki Kocsis Máté. Közlése szerint a nemzeti konzultáció kiváló eszköz arra, hogy az emberek két választás között is elmondhassák a véleményüket. 

 

Mint kifejtette, a brüsszeli elit számos olyan döntést akar ránk kényszeríteni, ami kedvezőtlen Magyarországnak és a magyar embereknek. A Fidesz frakcióvezetője ezek közé sorolta az EB magyar rezsicsökkentés megszüntetését szorgalmazó javaslatát, és a háromszázezer családnak és harmincezer vállalkozásnak segítő kamatstop eltörlését.

Brüsszel azt is kéri, hogy a kormány törölje el az extraprofitadót és engedje be Magyarországra a rossz minőségű ukrán gabonát, valamint a migránsokat is, amit a magyar emberek nem támogatnak – sorolta Kocsis Máté.

Ezekben a vitákban igenis fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét

 – rögzítette a Fidesz frakcióvezetője. Éppen ezért Kocsis Máté azt is fontosnak nevezte, hogy mivel ezek a viták még nem zárultak le, minél többen kitöltsék a nemzeti konzultációt.

Úgy folytatta: ezen kérdések fontosságát az is mutatja, hogy jelen pillanatban a hazai és az európai közbeszéd is ezek körül csoportosul. Továbbá a jövőre esedékes európai parlamenti választás is ezen témákról fog szólni. Kocsis Máté hangsúlyozta: a kormány mindig a magyar álláspontot fogja képviselni, és ezzel kapcsolatban – fűzte hozzá – azt is világosan kell látni, hogy a magyar kabineten kívül ezt senki nem fogja megtenni.

 

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.