Novák Katalin: Megtanultuk, hogy gyakran a falig is el kell menni + videó

Idei diplomáciai munkájáról tett közzé videót az államfő.

2023. 12. 28. 15:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megtanultuk azt is, hogy bizony gyakran el kell menni a falig. Sőt van, hogy a falon is át kell törni. Mára már ehhez is van erőnk – értékelte közösségi oldalára feltöltött videójában Magyarország diplomáciai sikereit az államfő.

Novák Katalin arról beszélt, hogy minden követ meg kell mozgatni Magyarország érdekeinek érvényesítéséhez, ami a diplomácia keretei között lehetséges.

A videó a köztársasági elnök idei programjaiból válogat; a felvételeken olyan olyan személyekkel látható együtt, mint Ferenc pápa, Emmanuel Macron francia köztársasági elnök, Elon Musk, a Tesla alapítója és Alekszandar Vucsics szerb elnök.

Én azt tapasztaltam, hogy érdemes azt is megnézni, hogy a falon van-e ajtó. Ha csukott az ajtó, érdemes lenyomni a kilincset. Ha nem nyílik, jó, ha megnézzük, van-e kulcs a zárban. Ha nincs, nem árt, ha szétnézünk, hogy ismerünk-e valakit, aki hajlandó kinyitni nekünk az ajtót. És ha itt sem jutunk át a falon, akkor jöhetnek a faltörő kosok. Jó, hogy nekünk, magyaroknak mára ilyen sok erőnk van, és milyen jó, ha tudjuk, mikor mennyit kell és szabad felhasználnunk belőle. Bízom benne, hogy ajtónyitogatásban és kulcskeresésben Magyarország hasznára lehetek

– mondja a videóban az államfő.

Borítókép: Orbán Viktor, Novák Katalin, Alekszandar Vucsics szerb államfő és Ana Brnabics szerb miniszterelnök (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.