Celebekkel próbálja magát népszerűsíteni a levitézlett baloldal

Donáth Anna ismét baloldali celebbel utazott Srasbourgba: ezúttal Kajdi Csabával. Az influenszer repülőjegyét és szállásköltségeit képviselői keretből – tehát közpénzből – finanszírozzák. Kajdi Csaba az utóbbi időben rendszeresen bukkan fel baloldali politikusok környezetében. Karácsony Gergely és más ellenzéki politikusok emellett Osváth Zsolt videóiban is rendszeresen szerepelnek, aki „együttműködik” az egyik budapesti közműcéggel is.

2024. 01. 16. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, ismét baloldali celebbel utazik Strasbourgba Donáth Anna: ezúttal Kajdi Csabával. A párt közlése szerint az influenszer repülőjegyét és szállásköltségeit képviselői keretből – tehát közpénzből – finanszírozzák. A Momentum tájékoztatása szerint

az influenszer azért kíséri el Donáth Annát, hogy tartalmat gyártson az EP-képviselővel,

és így ismertessék meg a strasbourgi munkakörülményeket és az európai törvényhozás folyamatát az emberekkel. Emlékezetes: Kajdi Csaba korábban Hadházy Ákos meghívására a Parlamentbe látogatott, amelyről videót is készített Instagram-profiljára. Az influenszer Orbán Viktor irodához is eljutott, ami előtt megállva azt mondta:

Vityó, gyere már ki! Anyukám, mindjárt berongyolok a Vityóhoz! Elnézést, pardon, itt vagytok? Halló, itt vagytok?! Itt tetszenek lenni? Vityó! Gyere már ki! Rázárjuk az ajtót, ne aggódjál egy percig sem!

Megjegyezte, hogy a „Vityónak itt is van kis bungalója, nem csak a karmelitában”. A túra végén Kajdi Csaba influenszer külön köszönetet mondott Hadházynak, és még egy közös szelfit is készítettek. Emlékezetes: tavaly szeptemberben Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán osztott meg egy fotót arról, hogy Kajdi Csaba „Cylával” villamosozott. A fotóhoz fűzött kísérőszövegből kiderült, hogy a közös utazásról videó is készült.

 

Nem csak Kajdit, VV Zsoltit is közpénzből fizetik?

Miközben Karácsony Gergely arra panaszkodik, hogy Budapestnek nincs semennyi pénze, a kormány kivérezteti a fővárost, addig balos életmód-influenszerek reklámszagú üzeneteket helyeznek el a különféle audiovizuális tartalmaikban, amelyben budapesti projektet reklámoznak – fogott gyanút korábban a Tűzfalcsoport. Karácsony Gergely az utóbbi időben gyakran tűnik fel két ilyen ismert influenszer társaságában: Kajdi Csaba és Osváth Zsolt, azaz VV Zsolti online anyagaiban. 

Nem mellékesen a nyíltan homoszexuális VV Zsolti „együttműködik” az egyik budapesti közműcéggel is.

Osváth Zsolt több, YouTube-on megosztott videójában népszerűsít a fővároshoz köthető reklámokat, a Tűzfalcsoport példának a következőt hozta: az egyik RTL-en futó műsort taglaló VV Zsolti-videó alatt nem másnak mond köszönetet a baloldali véleményvezér, mint a Budapesti Közműveknek és a fővárosi önkormányzatnak, miközben az nem derül ki, hogy a fővárosnak mégis mi köze lehetett egy ilyen típusú videó legyártásához.

A Budapesti Közműveknek és a fővárosi önkormányzatnak mond köszönetet Osváth Zsolt. Fotó: Tűzfalcsoport

A videóban felugró reklámplakátból azonban már tisztább képet kaphatunk, mit is népszerűsít a véleményvezér: a második plakát már árulkodóbb, ott már egyértelműen kiderül, hogy mit is népszerűsít a balos „valóvilág-szereplő” írta a Tűzfalcsoport.

 

A teljes baloldal megfordult nála

Osváth Zsolt nem most szállt be az ellenzéki politikába, az 1Kanapén című műsora, amelyben különféle ismert, és/vagy hírhedt emberekkel készített interjúkat a beszélgetőpartnerhez passzoló témákról, hamar rendkívül népszerű lett. Az egykori valóságshow-szereplő saját bevallása szerint a nemváltás hivatalossá tételét megakadályozó törvénymódosítás 2020 májusában való elfogadásán felháborodva kezdett el közéleti-politikai kérdésekkel foglalkozni. Az 1Kanapén sorozat első politikus-vendége Vona Gábor volt, aki sietett kijelenteni: 

nem volt kapcsolatom férfiakkal.

Az exjobbikos politikust Gyurcsány Ferenc követte. Azóta pedig Karácsony Gergelyen kívül, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Dobrev Klára, valamint Márki-Zay Péter is megfordult Osváth Zsolt kanapéján, aki a választási kampányban műsorvezetőként, hoppmesterként tűnt fel a baloldali kampányrendezvényeken. 

A folyamatosan baloldali propagandát toló Fókuszcsoport műsorában is gyakori vendégek a bukott baloldali politikusok: nemrégiben Márki-Zay Péter és Vona Gábor arról tanácskoztak, hogy vajon mi vezetett a baloldal történelmi vereségéhez.

Borítókép: Francia és magyar zászlókkal pózolnak a Momentum EP-képviselői és Kajdi Csaba. Fotó: Donáth Anna Instagram-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.