Kajdi Csaba így magyarázkodik: olcsóbb neki szállást és repülőjegyet venni Strasbourgba, mint stadiont építeni

A balliberális influenszer repülőjegyét és szállásköltségeit képviselői keretből – tehát közpénzből – a Momentum fizette ki.

2024. 01. 18. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donáth Anna ismét balliberális celebbel utazott Strasbourgba: ezúttal Kajdi Csabával. Az influenszer repülőjegyét és szállásköltségeit a momentumos EP-képviselő keretéből – tehát közpénzből – finanszírozták. Kajdi Csaba egyébként az utóbbi időben rendszeresen bukkan fel baloldali politikusok környezetében. Az ismert balliberális influenszer Karácsony Gergely és más ellenzéki politikusok mellett a szintén baloldali megmondóember, Osváth Zsolt videóiban is rendszeresen szerepelt.

Még e hét elején ezt írta Facebook-bejegyzésében Donáth Anna momentumos EP-képviselő:

„Elindultunk Strasbourgba Cylával, hogy megmutassuk nektek az Európai Parlament kulisszáit, hogy hogyan működik az uniós gépezet.”

A párt közlése szerint

Kajdi Csaba influenszer repülőjegyét és szállásköltségeit képviselői keretből – tehát közpénzből – finanszírozzák.

A Momentum tájékoztatása szerint

az influenszer azért kíséri el Donáth Annát, hogy tartalmat gyártson az EP-képviselővel,

és így ismertessék meg a strasbourgi munkakörülményeket és az európai törvényhozás folyamatát az emberekkel.

 

Kajdi Csaba magyarázkodik

A balliberális influenszer az ATV Start című műsorában beszélt a benyomásairól és arról is, mit és mennyit fizetett neki ezért a Momentum.

Kajdi kifejtette: a kormány állításaival szemben „egyáltalán nem igaz, hogy az ellenzék hazaáruló lenne”. Mindenkinek célja, hogy Magyarország fejlődjön és megkapja az uniós pénzeket” – hangsúlyozta az influenszer.

Arról is beszélt, annak ellenére, hogy Donáth Anna meghívására ment Strasbourgba, „nincsenek politikai céljai”.

Elveim vannak, pártjaim nincsenek. Nem is szeretnék elköteleződni

– hangsúlyozta.

Végül a balliberális influenszer beismerte, hogy a repülőjegyét, valamint a szállodát is valóban kifizette neki a Momentum közpénzből.

 

Nem először tart a baloldallal Kajdi Csaba

Emlékezetes: Kajdi Csaba korábban a botrányairól elhíresült Hadházy Ákos korábbi LMP-s, de ma már csak független országgyűlési képviselő meghívására a Parlamentbe is ellátogatott, amelyről videót készített Instagram-profiljára. A túra végén a balliberális influenszer külön köszönetet mondott Hadházynak, és még egy közös szelfit is készítettek.

Tavaly szeptemberben pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán osztott meg egy képet arról, hogy Kajdi Csaba „Cylával” villamosozott. A fotóhoz fűzött kísérőszövegből kiderült, hogy a közös utazásról videó is készült.

 

Donáth Anna egyébként nem először utazik baloldali celebbel Strasbourgba: a tavaly áprilisi plenáris hétre Pankotai Lilit, a tavalyi balliberális diáktüntetések egyik arcát is vitte már magával.

 

Nemcsak Kajdit, hanem VV Zsoltit is közpénzből fizetik?

Miközben Karácsony Gergely arra panaszkodik, hogy Budapestnek nincs pénze, a „kormány kivérezteti a fővárost”, addig balos életmód-influenszerek reklámszagú üzeneteket helyeznek el a különféle audiovizuális tartalmaikban, amelyben budapesti projektet reklámoznak – fogott gyanút korábban a Tűzfalcsoport. Karácsony Gergely az utóbbi időben gyakran tűnik fel két ilyen ismert influenszer társaságában: Kajdi Csaba és Osváth Zsolt, azaz VV Zsolti online anyagaiban. 

Nem mellékesen a nyíltan homoszexuális VV Zsolti „együttműködik” az egyik budapesti közműcéggel is.

Osváth Zsolt több, YouTube-on megosztott videójában népszerűsít a fővároshoz köthető reklámokat. A Tűzfalcsoport a következőt hozta példának: az egyik RTL-en futó műsort taglaló VV Zsolti-videó alatt nem másnak mond köszönetet a baloldali véleményvezér, mint a Budapesti Közműveknek és a fővárosi önkormányzatnak, miközben az nem derül ki, hogy a fővárosnak mi köze lehetett egy ilyen típusú videó legyártásához.

Borítókép: Donáth Anna és Kajdi Csaba (Forrás: Instagram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.