Újabb közlekedési gyöngyszem Budapestről: nem csak drága, néha izzasztó is a parkolás ebben az utcában

Úgy tűnik, Pikó András amiben csak tudja, másolja Karácsony Gergelyt, az autósok üldözését pedig szemmel láthatóan Józsefvárosban is igyekszik csúcsra járatni.

2024. 01. 13. 8:48
Forrás: FB/ Pikó András polgármester
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abszurdabbnál abszurdabb és egyre drágább a közterület-használat Józsefvárosban, még az ott élőknek is írja a Metropol.

Ez nagyon nem jó így, Nem tudom, ki találta ezt ki, ilyet máshol nem is láttam! Az egyirányú utcában csak farral, hátrafele tudok parkolni, mivel megfordulni nem lehet. Hátra kell tolnom a kocsisort, hogy beállhassak egy szabad helyre. Nem elég, hogy nekünk, kerületieknek is fizetőssé tették és nagyon sokba kerül a parkolás tavaly óta, most még el is lehetetlenítik

panaszkodott egy lakó a lapnak.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

 

Lehetetlen parkolás, négyméteres biciklisáv a forgalommal szemben

Nem is csoda, ugyanis a józsefvárosi, egyirányúsított Kun utcában jelenleg hátrafelé, halszálkás parkolóba lehetséges csak sokszor a kocsisor visszatolásával beparkolni. És ha ez nem lenne elég, egy négyméternyi biciklisávot is létesítettek szemben a forgalommal.

A piac másik oldalán is találni megmosolyogtató megoldást a baloldalra jellemző újítás szellemében. A Teleki László tér és a Karácsony Sándor utca sarkán létesített „bicikliút” ugyanis erős kérdőjeleket vet fel a járókelőkben, a biciklisekben és az autósokban is.

Egy piacra igyekvő kismama így fogalmazott:

Fogalmunk sincs, ez mire jó itt! Talán azt gondolták, hogy a parkoló autók tetején folytatják az utat a biciklisek, szemben a forgalommal? Érthetetlen, nulla logika. Megint csak egy szándékos bosszantása az autósoknak.

Egy férfi pedig azt mondta, a megoldás nemcsak hogy lassítja a kifordulást, mert egy oszlopba kell sorolniuk az autósoknak, de még a szmog kialakulását is elősegíti. A kerékpárosok számára sincs semmi haszna, mert ők a parkoló autók miatt a kerékpárutat nem tudják használni.

Szintén ez a helyzet az Alföldi utcában, ahol egy nagyobb autó nem tud kikanyarodni, annyira leszűkítették a sávot.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Borítókép: Pikó András (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.