Berúgja az ajtót a tavasz, ám érkezik a viharos szél is

Ilyen időjárásunk lesz hétfőn.

Forrás: Hungaromet2024. 02. 05. 6:27
Viharos szél, viharos időjárás, időjárás Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Délelőtt a középső országrészben és északkeleten még előfordulhat eső zápor, később csapadék már nem valószínű. Az ország délnyugati harmadán jobbára mérsékelt marad a légmozgás, másutt azonban erős, viharos lesz az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet délután 10 és 19, késő este 3, 10 fok között várható.

 

Viharos szélre figyelmeztettek

A reggeli, kora délelőtti óráktól – a délnyugati országrész kivételével – egyre nagyobb területen gyakran viharossá (60-80 km/h) fokozódhat az északnyugati, nyugati szél. Síkvidéken késő délelőttől kora délutánig átmenetileg egy-egy nyolcvan-kilencven kilométer per órás széllökésre is van esély. A magasabban fekvő részeken néhol efölötti széllökések is valószínűek. Délutántól, estétől előbb síkvidéken majd másutt is gyengül a légmozgás.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.