Csalással gyanúsított ügyvéd dolgozott Pécs baloldali polgármesterének köreiben

A Soros György forrásaiból gazdálkodó balliberális helyi portál megpróbálta kimosdatni az ügyből a baloldalt.

2024. 02. 02. 12:47
Péterffy Attila
Budapest, 2019. szeptember 30. Péterffy Attila pécsi ellenzéki polgármesterjelölt beszél a több város ellenzéki polgármesterjelöltjének közös, a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. szeptember 30-án. A tájékoztatón részt vett Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt, aki kijelentette, hogy az október 13-i választás arról is szól, hogy lesz-e még egyáltalán önkormányzatiság, önkormányzati politika. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Soros György forrásaiból gazdálkodó balliberális helyi portál megpróbálta kimosdatni az ügyből a baloldalt, azzal inkább megerősítette: a súlyos bűncselekmények gyanúja miatt eljárás alatt álló pécsi ügyvéd szoros kapcsolatba került Péterffy belsős körével, és még az egyik önkormányzati cégnek is dolgozott – számolt be róla a Bama.

Mint a portál jelezte, egy pécsi ügyvédnővel szemben tucatnyi sértett tett feljelentést, többek között azért, mert csaknem 35 millió forintot nem egy végrehajtónak, hanem saját magának utalhatott át, emiatt viszont a bajba jutott illető az otthonát is elveszítheti. A sajtóértesülések szerint az is előfordult, hogy egy beteg kisgyermek gyógyítására szánt forrásokat is magának utalta.

A 34 éves nővel szemben több rendbeli ügyvédi visszaélés, több rendbeli csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt indult nyomozás. Az írás felhívta figyelmet, hogy az ügyvédnő Góbi Jánoson, a Pécsi Vagyonhasznosító átvilágító ügyvédjén, jelenlegi felügyelőbizottsági elnökén keresztül, valamint Szücs Orsolya ügyvéden keresztül az egyik önkormányzati cégnek, a Tettye Forrásháznak is dolgozott.  

Az említett ügyvédek Péterffy Attila pécsi polgármester barátjának, Bodnár Imre ügyvédnek a köreihez tartoznak – Bodnár a Tettyénél még igazgatósági tag is. A Bodnár által vezetett úgynevezett elszámoltatás csak jobboldaliakat érintett, de az átvilágítás abszurditását mutatja, hogy az átvilágítók munkájáról évek óta nem hoznak nyilvánosságra teljesítési igazolásokat, holott legalább százmilliót költött rájuk a város. A különböző ügyvédi megbízásokra hatszázmillió mehetett el, de egyesek szerint már egymilliárd forint körüli tételnél járnak.

Ilyen előzmények láttán az amerikai nagykövetség és Soros György által is támogatott helyi portál megpróbálta kimosdatni a történetből a baloldali Bodnár-csapatot, csakhogy ezzel inkább megerősítette, hogy valóban szoros, bizalmas munkakapcsolatban voltak a csalás miatt nyomozás alatt álló ügyvédnővel.

A Bama megjegyezte, hogy a csalás miatt eljárás alatt álló ügyvédnő és Szücs Orsolya közösen, ugyanazon hivatalos dokumentumban javasolta 2022-ben a Pécsi Ügyvédi Kamara élére Bodnár Imrét a kamarai tagságnak, amire a protokoll szerint Bodnár kérhette fel őket. A most eljárás alatt álló nő ekkor hosszan méltatta a politikai ügyvédet, Bodnárt, mondván: szakmai elismertsége és vezetői kompetenciái, valamit az általa megjelölt tisztségviselők kvalitásai jelentik számára azt az alternatívát, amely hitelesen és megnyugtató módon tudja képviselni a baranyai ügyvédség érdekeit.

 

Borítókép: Péterffy Attila pécsi polgármester (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.