Jó hangulatú egyeztetésen van túl a fővárosi DK és Momentum

Nyoma sincs a keménykedésnek, immáron az LMP-t támadja a Momentum Gyurcsányék helyett.

Forrás: ATV2024. 02. 02. 20:46
null
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost képen: Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester, Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy asztalhoz ültek a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP képviselői, hogy a fővárosi együttműködésről egyeztessenek olvasható az ATV oldalán. Az egyeztetést Karácsony Gergely hívta össze. 

A jelenlegi főpolgármester ugyanis egy közös ellenzéki listát szeretne Budapesten.

A Momentum részéről Bedő Dávid volt ott a megbeszélésen, aki az ATV-nek elárulta: az LMP kivételével minden más párt egyetértett abban, hogy Karácsony Gergelyt kell támogatni főpolgármester-jelöltként, ahogyan abban is, hogy mind a 23 kerületben az a cél, hogy egy jelölt legyen a kormánypárti vagy a regnáló kihívóval szemben. Bedő Dávid jó hangulatú tárgyalásról beszélt, és új ellenségként már nem a DK-t, hanem az LMP-t jelölte ki. 

 

Igen ám, de a Momentum elnöke is így gondolja mindezt?

Nyoma sincs tehát már a Gyurcsány Ferenccel szembeni keménykedésnek, hiába beszélt arról a napokban Donáth Anna, hogy semmiképp nem állítanak közös listát Gyurcsányékkal. A napokban az Index műsorának volt a vendége a régi-új pártelnök, aki  a Karácsony Gergely-féle ellenzéki közös listáról kerek perec kijelentette, hogy

„Az a vonat már elment, nem reális”

Donáth Anna ugyanakkor azt is elárulta, hogy szerinte ez nem a Momentum hibája, szerinte az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is egyértelművé tette, hogy ők nem akarnak ilyet. Ők is inkább abba az irányba szeretnének elmozdulni, hogy legyen egy baloldali-szociáldemokrata, valamint egy liberális-zöld lista Budapesten.

Borítókép: Karácsony Gergely kedvéért már ki is békült a Momentum a DK-val, vagy össze sem vesztek valójában? (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.