Újabb pécsi botrány: negyvenmilliós hűtlen kezelés miatt nyomoznak Péterffyék ellen

Negyvenmillió forintos hűtlen kezelés miatt nyomoznak a balliberális vezetésű pécsi önkormányzat polgármestere és alpolgármestere ellen. A városvezető Péterffy Attila az ügy kirobbanása óta – mintegy négy hónap után – most megtörte a csendet.

2024. 04. 09. 14:46
Fotó: HÍRTV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reagált Pécs polgármestere az ATV-ben arra, hogy jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt rendőrségi nyomozás indult ellene és az alpolgármestere ellen. A gazdasági ügyekért felelős helyettese másfél éven keresztül a fizetése mellett egy magáncégtől is kapott javadalmazást – ezt pedig tiltja a törvény. Péterffy Attila szerint annak ellenére nem történt bűncselekmény, hogy korábban elismerte: tudott a kettős fizetésről – közölte a Hír TV.

Péterffy Attila úgy fogalmazott: „A hűtlen kezelésnek legalább két fontos tényállásnak meg kell felelnie. Az egyik a szándékos szabályszegés, a másik pedig az ennek okán bekövetkezett vagyoni hátrány okozás. Egyik sem áll meg. Én nem követtem el szándékos szabályszegést bizonyítható módon. Kettő, nincs vagyoni hátrány, hiszen az alpolgármester a fizetését kapta meg, amiért megdolgozott.”

Ruzsa korábban azzal védekezett, hogy a cégnek csak tudományos munkát végzett. 

Az ügyet kirobbantó csalódott DK-s, momentumos és jobbikos képviselőkből alakult Tiszta Kezek Frakció vezetője szerint Péterffy mellébeszél és ismét át akarja verni a pécsieket.

Bognár Szilvia frakcióvezető, Tiszta Kezek, Pécsi Közgyűlés: 

Péterffy Attiláék taktikát váltottak. Most már nyoma sincs tudományos munkának, mint amivel korábban érveltek és nyilvánvalóan nem volt igaz, úgyhogy nagy valószínűséggel ők is gondolkodóba estek, hogy a törvény szövege az miről is szól. Az fekete és fehér. Nincs abban benne, hogy üzleti tevékenységet végezhet egy középváros, vagy egy nagyváros alpolgármestere.

A Pécsi Rendőrkapitányság az elfogultság látszatának elkerülése miatt kérte a nyomozásból való kizárását. Ennek a vármegye kapitánya helyt adott és a Komlói Kapitányságot bízta meg.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.